Γιάννης Τρουπής “Απαραίτητες οι συνέργειες για την ανάπτυξη της Αρκαδίας”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο Προσυνέδριο του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρκάδων

Την κομβική θέση της Αρκαδίας στο κέντρο της Πελοποννήσου για την προσέλκυση επενδύσεων ανέδειξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του Προσυνεδρίου για το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων «Αρκαδία του Χθες, του Σήμερα και του Αύριο», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. 

«Η Αρκαδία αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα, όπως η ερημοποίηση της υπαίθρου, το δημογραφικό και τη γήρανση του πληθυσμού. Παράλληλα οι ανισότητες μεταξύ των πέντε Δήμων της είναι πολύ μεγάλες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δούμε το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ως μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία. Μπορεί να απευθύνεται άμεσα στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Γορτυνίας, έμμεσα ωστόσο θα ωφελήσει και τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. 

Ακολούθως ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του Επιμελητηρίου με τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης του Προγράμματος της Απολιγνιτοποίησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ενταχθούν στα προγράμματα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όλες σχεδόν οι κατηγορίες επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Οι πόροι τους υπερκαλύφθηκαν και για το λόγο αυτό διεκδικούμε την προκήρυξη νέων αντίστοιχων δράσεων με ευνοϊκότερους όρους ώστε να διορθωθούν και τα προβλήματα που υπήρξαν» δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε «σε ότι αφορά το σύνολο των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων το όφελος από το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης είναι ότι το ποσοστό ενίσχυσης θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας».

Ειδική αναφορά έκανε ακόμη ο κ. Τρουπής σε δύο πάγια αιτήματα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Αυτό της επέκτασης της ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης, το οποίο με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι το στηρίζει και ο Δήμος Τρίπολης, και αυτό της δημιουργίας ενός μόνιμου εκθεσιακού – συνεδριακού χώρου στην Αρκαδία, με δυνατότητα εξυπηρέτησης του συνόλου της Πελοποννήσου. 

«Οφείλουμε να συνεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε τις δημόσιες επενδύσεις που έχουν γίνει σε όλους τους Δήμους της Αρκαδίας, ώστε πάνω σε αυτές να επενδύσουμε και να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία στην τοπική μας οικονομία και ευκαιρίες για τους νέους μας» σημείωσε ακόμη ο κ. Τρουπής και τόνισε ότι «μόνο έτσι θα δυναμώσουμε τη φωνή μας και θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Κλείνοντας ο κ. Τρουπής, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την πρόσκληση ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα στηρίξει το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρκάδων που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο