Γαλλία – Ελλάδα 59-67 στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτή η Εθνική δεν σταματά πουθενά! Οι Έφηβοι του Ηλία Παπαθεοδώρου συνεχίζουν να παίζουν σαν άντρες και άφησαν εκτός το φαβορί του Eurobasket, Γαλλία, με σπουδαία εμφάνιση και τελικό σκορ 59-67. Η Λιθουανία θα είναι η αντίπαλος στον ημιτελικό του Σαββάτου (1/8, 21:15) στην πρώτη ευκαιρία για να «κλειδώσει» η ελληνική ομάδα το μετάλλιο.

 

Με σπουδαίο μπάσκετ και σημείο αναφοράς για ακόμη μια φορά την άμυνα, η Ελλάδα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους Γάλλους και πέτυχε μια σπουδαία πρόκρισης, μπαίνοντας στη ζώνη των μεταλλίων. Επόμενο εμπόδιο για το χρυσό η Λιθουανία (1/8, 21:15). Triple double από τον Χαραλαμπόπουλο!

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Φλιώνη βρήκε τις πρώτες λύσεις επιθετικά η Ελλάδα (3-7 στο 4′), αλλά οι Γάλλοι έβρισκαν τον τρόπο να αντιδρούν… χτυπώντας κυρίως από τα 6,75 (10-7 στο 6′). «Απαντήσεις» στο δίδυμο Ντιλίκινα-Λουμπακί έδινε ο Γιώργος Παπαγιάννης, με καλάθι του οποίου διαμορφώθηκε και το 16-16 που ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.  

Η σπουδαία κλάση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου πιστοποιήθηκε για ακόμη μια φορά, καθώς ο Έλληνας παίκτης είχε φτάσει ήδη τις 7 ασίστ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Με τρίποντο του Δίπλαρου διαμορφώθηκε το 20-24, ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική άμυνα είχε βελτιωθεί αισθητά. Οι Γάλλοι βρήκαν απρόσμενες λύσεις από τον Λεμπέφ, αλλά ο Παπαγιάννης είχε σταθερά θετική παρουσία και ο Μιλεντίγιεβιτς με τρίποντο έγραψε το 32-34. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο «Χαραλαμπό» ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

Ασύλληπτο ήταν το ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας στο δεύτερο μέρος, καθώς δυο τρίποντα του Χαραλαμπόπουλου κι ένα του Μιλεντίγιεβιτς… απογείωσαν τη διαφορά (32-45 στο 22′). Aκόμη και όταν οι Γάλλοι έδειξαν να συνέρχονται, ο Νίκος Δίπλαρος εμφανίστηκε και με τη βοήθεια του Παπαγιάννη διαμόρφωσε το 38-52. Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα της Γαλλίας κατάφερε να διορθώσει τα αμυντικά της προβλήματα και μείωσε σε 46-52, αλλά ο Σκουλίδα πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο με τη λήξη της περιόδου (46-55). 

Ο Τσουάφ ήταν ο παίκτης που μείωσε ξανά στους έξι, ενώ ο Λουμπακί απάντησε με τρίποντο σε καλάθι του Μουράτου (52-57 στο 33′). Λίγο αργότερα, ο Παπαγιάννης σταμάτησε τον Λουμπακί ψηλά και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 52-61 δίνοντας ξανά μεγάλο προβάδισμα στην Ελλάδα. Ο Χαραλαμπόπουλος έδωσε τη χαριστική βολή με τρίποντο (54-66 στο 38′), ενώ το τελικό 59-67 είναι ενδεικτικό της σπουδαίας εμφάνισης της ελληνικής ομάδας. 

 

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ/νση : Αταλάντης & Λαγοπάτη – 1ος όροφος Τ.Κ. 221 32 Τρίπολη Τηλ. : 2713 - 600426 Τρίπολη 2 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 26 ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΚοινοποίηση: Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 8η Μαΐου 2024, ημέρα

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τρίπολη 2-5-2024 Αρ. πρωτ.: 14275ΠΡΟΣ 1) Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης 2) Γ.Γ. Δήμου Τρίπολης 3) Επικεφαλής παρατάξεων 4) κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας προσκαλούμε την 8η Μαΐου
00:46:49

Τα Δημοτικά Της Ιουλίας – 14 Παραδοσιακά Τραγούδια για το Πασχαλινό γλέντι

14 από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια...

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο