Το ιστορικό Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού, το οποίο από το 1888 μέχρι σήμερα συνεχίζει αδιάλειπτα να εκπαιδεύει αθλητικά και ψυχικά τη νεολαία, έχει εμπλουτίσει τα θέματα με τα οποία στοχεύει στην συνολική συγκρότηση των αθλουμένων στις τάξεις του. Η Διατροφή και η Ψυχολογία είναι οι τομείς που απαραίτητα πλέον βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Στα πλαίσια της επαφής και της ενημέρωσης των Γονέων των παιδιών, τα οποία απαρτίζουν τις αγωνιστικές Ομάδες του, οργάνωσε το Σάββατο 10 Μαϊου 2025 στις 7μμ στην αίθουσα Κειμηλίων του, ενημερωτική ημερίδα της οποίας το κύριο βάρος είχαν οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του.
Η κ. Αριστέα Γκιοξάρη, Επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, έκανε διεισδυτικές ερωτήσεις και καίριες υποδείξεις, πρότεινε δε, στα πλαίσια της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τον Mεσσηνιακό, σε όσους Γονείς επιθυμούν περαιτέρω συμβουλές να απευθυνθούν στο Τμήμα και στην ίδια.
Ο γιατρός Ψυχολόγος κ. Άγγελος Μάραντος, αναφέρθηκε στα θέματα της ειδικότητάς του, προτείνοντας ανεπιφύλακτα την αθλητική δράση των παιδιών σε οποιοδήποτε επίπεδο των μαθητικών τους υποχρεώσεων. Ο αθλητισμός επιδρά ως απορροφητικός παράγοντας του καθημερινού στρες και εκπαιδεύει τα παιδιά να ελέγχουν και να καταστέλλουν την πίεση από τις πολλαπλές δράσεις τους.
Πριν τις ομιλίες των Ειδικών Συνεργατών, είχε καλωσορίσει τους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού κ. Παναγιώτης Στασινόπουλος, ο Χρήστος Ζερίτης τους είχε ξεναγήσει στο Μουσείο και αναφερθεί στην αξία του κρίκου της αλυσίδας που συνδέει το παρελθόν με το σήμερα του Μεσσηνιακού.
Παρευρέθησαν πολλοί Γονείς, αρκετές Αθλήτριες και Αθλητές, οι Προπονητές των αγωνιστικών ομάδων, καθώς ο κ. Δημήτριος Πουλόπουλος, ιστορικό στέλεχος και αναμορφωτής του τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού.