Το σχολείο του Κωστή Παλαμά στο Ναύπλιο και την Τρίπολη

Ιανουαρίου 31, 2015
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει Σχολείο σεμιναριακών μαθημάτων του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς» με θέμα την προβολή, διάδοση και αξιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού, διαμέσου των εργαλείων που μας προσφέρουν οι σπουδές επικοινωνίας με την ευρύτερή τους έννοια.

 Το συνολικό εγχείρημα αποσκοπεί να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επικοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό και επιπλέον μια κριτική αντίληψη γύρω από τις πολιτισμικές αναζητήσεις και εκδηλώσεις με τις συνιστώσες των σπουδών επικοινωνίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες των κλάδων του τουρισμού, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, καθώς και όσων ενδιαφέρονται για τα εν λόγω πεδία, με απώτερο στόχο την προβολή και προώθηση του εθνικού πολιτιστικού προϊόντος.

Το «Σχολείο» του προγράμματος «Κωστή Παλαμά» θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο 30 Ιανουαρίου έως και 3 Φεβρουαρίου 2015 με θέμα: «Λαογραφία, Πολιτισμός, Επικοινωνία».

Η δωρεάν συμμετοχή στα σεμιναριακά μαθήματα απαιτεί την συνεπή παρουσία των εκπαιδευόμενων και την ενεργή συμμετοχή τους στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν.

 Πρόγραμμα:

I. Ανοιχτές εισηγήσεις από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Κωνσταντίνο Μπουραζέλη, τον Ομότιμο. καθηγητή Γιάννη Ζέρβα, Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον καθηγητή Ευάγγελο Κυριακίδη, Πανεπιστήμιο Κεντ, τον Δρ. Μιχάλη Λεφαντζή, Υπουργείο Πολιτισμού

II. Θεματικές ενότητες 60 ώρες διδασκαλίας (αίθ. Φουγάρο) διδάσκουσες: Δρ. Αναστασία Μαρινοπούλου, Δρ. Άννα Μαυρολέων, Δρ. Ρίβα Λάββα

 • Λαϊκός Πολιτισμός και Τουρισμός Η θεματική ενότητα ‘Λαϊκός πολιτισμός’ συγκροτεί μία σειρά σεμιναριακών μαθημάτων και εστιάζεται στην παρουσίαση και μελέτη θεμάτων πολιτισμού, λαϊκής παράδοσης, τουριστικής πολιτικής και αναπτυξιακής αξιοποίησης.
 • Πολιτισμός και Τουριστική Αξιοποίηση Στόχος του σεμιναριακού μαθήματος είναι η επαφή των εκπαιδευόμενων μέσα από μια διττή οπτική του «τουρίστα-επισκέπτη» του «πολίτη- διαχειριστή» και η ανάδειξη νέων οπτικών στην προβολή-διαχείριση των χώρων και των δρωμένων που τελέστηκαν ή που ακόμα τελούνται σε αυτούς: project Αργολική Γη.
 • Πολιτιστικό Ρεπορτάζ Ορισμός, ομοιότητες και διαφορές του πολιτιστικού ρεπορτάζ με τα άλλα είδη ειδησεογραφίας, πηγές ειδήσεων και αξιολόγησή τους, λειτουργία, σημασία και πρακτική του ρεπορτάζ. Τεχνική γραφής των ειδήσεων και «τεχνική ύφους».

Το «Σχολείο» του προγράμματος «Κωστή Παλαμά» θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη 6 έως και 10 Φεβρουαρίου 2015 με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός».

 Η δωρεάν συμμετοχή στα σεμιναριακά μαθήματα απαιτεί την συνεπή παρουσία των εκπαιδευόμενων και την ενεργή συμμετοχή τους στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν.

 

 Πρόγραμμα:

I. Ανοιχτές εισηγήσεις Εισηγητές: Δημήτρης Ανδριόπουλος, Πέπη Ρηγοπούλου, Μιχάλης Λεφαντζής, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

II. Θεματικές ενότητες 60 ώρες διδασκαλίας Διδάσκουσες: Αναστασία Μαρινοπούλου, Άννα Μαυρολέων

 • Λαϊκός Πολιτισμός και Τουρισμός Το σεμιναριακό μάθημα ‘Λαϊκός πολιτισμός ’ συγκροτεί μία σειρά σεμιναριακών μαθημάτων και εστιάζεται στην παρουσίαση και μελέτη θεμάτων πολιτισμού, λαϊκής παράδοσης, τουριστικής πολιτικής και αναπτυξιακής αξιοποίησης.
 • Πολιτισμός και Τουριστική Αξιοποίηση Στόχος του σεμιναριακού μαθήματος είναι η επαφή των εκπαιδευόμενων μέσα από μια διττή οπτική του «τουρίστα-επισκέπτη» του «πολίτη- διαχειριστή» και η ανάδειξη νέων οπτικών στην προβολή-διαχείριση των χώρων και των δρωμένων που τελέστηκαν ή που ακόμα τελούνται σε αυτούς..
 • Μετά το πέρας των ταχύρρυθμων μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για την αίτηση συμμετοχής απευθυνθείτε στο: http://kostispalamas.uoa.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις 31 Ιανουαρίου 2015 %19:%Ιαν

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 19 Μάι

  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΛΕΝΗΣ Π.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | 28ης Οκτωβρίου 14

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710238588

 • 19 Μάι

  ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ.

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Ψαρών 18

  08:00-14:00 &17:00-08:00 (Επ.) τηλ.:  2721086245

 • 19 Μάι

  ΜΕΛΛΟΥ Ο. - ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τσολακοπούλου 2

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022622

 • 19 Μάι

  ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Παπανδρέου Γεωργίου 45

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2741076210

 • 19 Μάι

  ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΣΠΑΡΤΗ | Αγίου Νίκωνος 47

  08:00-08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731023575

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia