Διαβάσαμε: «Στις μυστικές υπηρεσίες της Μαρίας Αντουανέτας: Η έρευνα Ντι Μπαρί» από τον Frederic Lenormand

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τριανόν, Παραμονή Χριστουγέννων 1770

Οι φημισμένοι κοσμηματοποιοί του Παρισιού Μπεμέρ και Μπασένζ πηγαίνουν στο βασιλικό παλάτι του Τριανόν για να παραδώσουν στη Μαντάμ Ντι Μπαρί τα νέα της κοσμήματα, δώρο του Λουδοβίκου ΙΕ’. Όμως εκείνο το βράδυ είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα, η είδηση της αποπομπής του δούκα ντε Σουαζέλ από τη θέση του πρωθυπουργού έχει ταράξει το παλάτι αλλά και οι μικρές φωτιές εντός των κήπων του δεν προμηνύουν αυτό που πρόκειται να συμβεί. Ώσπου, κάποια στιγμή μέσα στην αναμονή, τα μέλη της αποστολής των κοσμηματοποιών, το ένα μετά το άλλο, πέφτουν σε έναν ανεξήγητο λήθαργο. Όταν ξυπνούν οι κοσμηματοποιοί, έντρομοι ανακαλύπτουν πως τα πολύτιμα κοσμήματα έχουν «κάνει φτερά»!

Παρίσι, 1774

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την κλοπή των κοσμημάτων της Μαντάμ Ντι Μπαρί και η υπόθεση έχει ξεχαστεί προ πολλού, δεδομένου ότι δεν είχε λάβει ποτέ ιδιαίτερες διαστάσεις. Όμως η εξαφάνισή τους παραμένει ακόμα ένα ανεξήγητο μυστήριο ακόμα και για την ίδια τη Μαρία Αντουανέτα, που εκείνη την εποχή ότι είχε φτάσει στη Γαλλία για να παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου. Η Αυστριακή Βασίλισσα πεπεισμένη ότι πίσω από τη κλοπή των κοσμημάτων κρύβονται πολλά περισσότερα, επιστρατεύει στις μυστικές της υπηρεσίες το πιο απρόβλεπτο δίδυμο του Παρισιού, τη μοδίστρα Ροζ Μπερτάν και τον κομμωτή Λεονάρ Οτιέ, για να βρει τα περιβόητα κοσμήματα.

Οι δυο ντεντέκτιβ των μυστικών υπηρεσιών της βασίλισσας, που καβγαδίζουν ασταμάτητα σαν τον σκύλο με τη γάτα, ξεκινούν με απόλυτη μυστικότητα τις έρευνές στους στις φτωχογειτονιές του Παρισιού. Η αποστολή τους δεν θα αποδειχθεί τόσο εύκολη όσο πιστεύουν και η υπόθεση δείχνει πως είναι αρκετά περίπλοκη καθώς όσοι ήταν πιθανοί εμπλεκόμενοι ή παρόντες εκείνο το μοιραίο βράδυ βρίσκονται νεκροί, ο ένας πίσω από τον άλλο. Οι δύο αιώνιοι εχθροί πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να βρουν πρώτοι τη λύση του μυστηρίου, μιας και όπως φαίνεται δεν είναι μόνοι σε αυτό το τρελό κυνήγι των μυθικών κοσμημάτων.

Ο γνωστός Γάλλος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και βραβευμένος με τα βραβεία «Arsene Lupin» και «Historia», Frederic Lenormand, μας ταξιδεύει στα άδυτα της βασιλικής αυλής των Βερσαλλιών και μας αποδεικνύει τι είναι ικανή να κάνει μια βασίλισσα όταν… βαριέται! Ο συγγραφέας μας συστήνει το πιο απρόβλεπτο δίδυμο, τη μοδίστρα Ροζ Μπερτάν και τον κομμωτή Λεονάρ Οτιέ, τους οποίους έχει στρατολογήσει στις μυστικές της υπηρεσίες η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα με μοναδικό στόχο να εντοπίσουν τα εξαφανισμένα κοσμήματα της Μαντάμ Ντι Μπαρί. Σε αυτό τον πρώτο τόμο της σειράς, βλέπουμε την εξέλιξη των χαρακτήρων μέσα από απρόβλεπτες καταστάσεις που προκαλούν γέλια μέχρι δακρύων. Οι πνευματώδης και ζωηροί διάλογοι σε συνδυασμό με τα σύντομα κεφάλαια κάνουν την αφήγηση «να τρέχει σα νερό» και να παρασέρνουν τον αναγνώστη σε αυτό το τρελό κυνήγι του πολύτιμου θησαυρού. Αν ψάχνετε μια αστυνομική κωμωδία με αρκετή δόση χιούμορ και δράσης, τότε το μυθιστόρημα «Στις μυστικές υπηρεσίες της Μαρίας Αντουανέτας: Η έρευνα Ντι Μπαρί» είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, μιας και μιλάμε για ένα αταίριαστο δίδυμο που πρόκειται να μας απασχολήσει στο μέλλον!

Το μυθιστόρημα του Frederic Lenormand «Στις μυστικές υπηρεσίες της Μαρίας Αντουανέτας: Η έρευνα Ντι Μπαρί» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο