• 28 Ιαν

  ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ 

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Αγίου Κωνσταντίνου 154

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710224222

 • 28 Ιαν

  ΣΟΦΡΩΝΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Νέδοντος 87

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2721027251

 • 28 Ιαν

  ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Δαμασκηνού 7

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741085491

 • 28 Ιαν

  ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ Γ. - ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ Ι.

  ΣΠΑΡΤΗ | Λυκούργου 107Α

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731024060

 • 28 Ιαν

  Α. ΑΒΟΥΡΗ -  Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Αιγίου 51

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022701

Τα «Καλάθια Αγάπης»... ταξίδεψαν στην Τρίπολη (vid)

Φεβρουαρίου 01, 2016
Με την συνεργασία του Δήμου Τρίπολης, της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και την συμβολή της κοινωνίας της Τρίπολης γέμισαν τρία «Καλάθια Αγάπης» πριν την έναρξη της χθεσινής (31/1) αναμέτρησης Αρκαδικός – Ολυμπιακός για την 16η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Την προσπάθεια στήριξε το Super Market ΚΟΛΛΙΑΣ, ενώ και ο ΕΣΑΚΕ έκανε την δική του προσφορά.    

Πριν την έναρξη της συνάντησης, στο κλειστό ΔΑΚ Τρίπολης μίλησαν για την εκστρατεία «Καλάθια Αγάπης», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΕΣΑΚΕ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, ο Μητροπολίτης Μαντίνειας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, ο κ. Δημήτρης Παυλής Δήμαρχος Τρίπολης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρκαδικός κ. Μιχάλης Σμυρνιώτης και ο μπασκετμπολίστας του Αρκαδικού κ. Άκης Καλλινικίδης για λογαριασμό του ΠΣΑΚ.

 

«Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνουμε τα «Καλάθια Αγάπης», δήλωσε ο κ. Χαλβατζάκης και επισήμανε:«Φέτος η εκστρατεία πλαισιώνεται και από τους αθλητές. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και τις άπορες οικογένειες, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στην πανέμορφη πόλη της Αρκαδίας και ευχαριστώ όλους όσους συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια».

Ο Μητροπολίτης Μαντίνειας και Κυνουρίας Αλέξανδρος τόνισε: «Χαίρομαι για δύο λόγους που συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια. Ο πρώτος είναι ο αθλητισμός και ο δεύτερος η φιλανθρωπία. Η αγάπη αθλητών και στελεχών είναι κάτι εξαιρετικό για όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Η εκκλησία αποδέχεται, τιμά και παραλληλίζει τον αθλητισμό με τον αγώνα των μαρτύρων. Εδώ χαιρετίζουμε τον λαό μας, να του δώσουμε εικόνα και παράταση.

Καμαρώνω το μπάσκετ και το παρακολουθώ με χαρά και ενδιαφέρον. Όλοι έχουμε ανάγκη για βοήθεια, να μην είμαστε αυτάρκεις. Ο Θεός έστειλε τον γιο του, να γίνει άνθρωπος και δεν μπορούμε να το συλλάβουμε. Ο Θεός είναι ακατάληπτος, και γίνεται άνθρωπος για να οδηγήσει όλους εμάς. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι οι άνθρωποι, είμαστε χριστιανοί, οφείλουμε να είμαστε άνθρωποι της αγάπης. Πολλοί από αξιοπρέπεια δεν ζητούν τίποτα. Εμείς πρέπει να τους αναζητήσουμε και να τους δώσουμε τη βοήθεια της αγάπης και της αξιοπρέπειας. Όσοι ζητούν έλεος, θα βρουν στήριγμα. Το ζητούμενο είναι να το κάνουν. Πρέπει να τις στηρίξουμε και να διορθωθούν όλα τα πράγματα, να γίνουν όπως ήταν πριν. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς».

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής σημείωσε: «Η στήριξη που παρέχει η εκκλησία είναι γνωστή.Το ζητούμενο εδώ είναι από κάποιους να συμμετάσχουν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Ο ΕΣΑΚΕ και ο ΠΣΑΚ ευαισθητοποιήθηκαν σήμερα και στήριξαν κάποιες οικογένειες. Ας ευχηθούμε λοιπόν την επόμενη φορά να είναι για κάτι καλύτερο από αυτή η συνάντησή μας. Σας ευχαριστούμε».

«Σαν ΠΣΑΚ ευχαριστούμε τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ για την πρωτοβουλία αυτή», δήλωσε ο κ. Άκης Καλλινικίδης, μπασκετμπολίστας του Αρκαδικού. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την δημοτική αρχή, την Εκκλησία, τον Αρκαδικό για την στήριξη. Θέλουμε να είστε σίγουροι ότι θα συμβάλουμε σε κάθε πρωτοβουλία για όποιον έχει ανάγκη και είναι μέρος της κοινωνίας. Δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς αγάπη και αλληλεγγύη. Θα χαρούμε, βέβαια, πολύς λιγότερος κόσμος να έχει την ανάγκη μας».

«Να ευχαριστήσω εκ μέρους του Αρκαδικού τον ΕΣΑΚΕ, τον σεβασμιότατο και τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία που πήραν», τόνισε ο κ. Μιχάλης Σμυρνιώτης, πρόεδρος της ΚΑΕ Αρκαδικός και εξήγησε:«Εκτός από την προσπάθειά μας στο αγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να δείξουμε και κοινωνικό πρόσωπο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στις μέρες μας. Υπάρχουν οικογένειες που θέλουν στήριξη και έχουν ανάγκη. Πιστεύω πως είναι μια σημαντική προσπάθεια, η οποία είχε αποτέλεσμα».

Τελευταία τροποποίηση στις 2 Φεβρουαρίου 2016 %17:%Φεβ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia