Ανοίγει τις πύλες του το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Ιανουαρίου 20, 2016
Ανοίγει τις πύλες του το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σήμερα 20 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα ενώ εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Αμαλιάδα, στη Σκάλα Λακωνίας και στο Άργος ενώ ημερίδα με θέμα «Τέχνη και ψυχολογία», θα διεξαχθεί στη Μεσσήνη.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, ο Θανάσης Ηλιόπουλος, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας εξέφρασε ικανοποίηση για τη διοργάνωση του 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, τονίζοντας πως η Καλαμάτα θα είναι το επίκεντρο κατά τη διεξαγωγή του, καθώς σ' αυτήν θα προβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των ταινιών, ενώ εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Αμαλιάδα, στη Σκάλα Λακωνίας και στο Άργος.

Ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει τη διενέργεια του Φεστιβάλ, δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε πίστωση 5.000 ευρώ για κάλυψη μέρους των εξόδων της διοργάνωσης, ενώ διαθέτει δωρεάν το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στην οδό Αριστομένους 95, για την προβολή των ταινιών.
Ο κ. Ηλιόπουλος ευχαρίστησε τις κυρίες Κλεώνη Φλέσσα και Τζίνα Πετροπούλου, τις οποίες αποκάλεσε «ψυχή της διοργάνωσης», για τη συνεργασία, κάλεσε δε το κοινό να προσέλθει στην τελετή έναρξης, αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20.00, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

Στην τελετή έναρξης, σήμερα το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία «IT'S ALL THAT Jazz to me», μια ταινία των Νίκου Ξανθόπουλου και Κυριάκου Λιαράκου, σε σκηνοθεσία του δεύτερου, με διάρκεια 75 λεπτά.

Η σκηνοθέτις Κλεώνη Φλέσσα, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας για την υποστήριξη, επεσήμανε ότι «ρίξαμε μεγάλο βάρος στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ», προσθέτοντας πως θα βρεθούν στην Καλαμάτα οι πανεπιστημιακοί και σκηνοθέτες Frode Storaas από τη Νορβηγία και Martin Gruber από τη Γερμανία και ο δημιουργός Hugo Mata από την Ισπανία, που θα παρουσιάσουν έργα τους και θα κάνουν σεμινάρια.
Ορισμένα από τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, ο Πρόεδρος του οποίου Νίκος Ζαχαριάς, Αναπλ. Καθηγητής, εξέφρασε τη χαρά του διότι το Πανεπιστήμιο φιλοξενεί δύο δράσεις του Φεστιβάλ. Τόνισε δε ότι τα αντικείμενα της οπτικής ανθρωπολογίας και της πολιτισμικής διαχείρισης διδάσκονται στη Σχολή της Καλαμάτας.
Η κυρία Φλέσσα επεσήμανε πως το ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 30 ταινίες, φετινές και περσινές παραγωγές, ενώ το 25% των ταινιών είναι βραβευμένες σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

logofootermedia