Διαγωνισμός Χορωδιών Καλαμάτας: πρόβαλε την Ελλάδα, εξύψωσε την Καλαμάτα, ανέδειξε τη χορωδιακή μουσική

Οκτωβρίου 19, 2015
Με πανηγυρικό τρόπο, στην Τέντα που ήταν πιο γεμάτη από ποτέ, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2015 ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, ένα πραγματικό πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής, που απέδειξε ότι μπορούμε και υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες να διοργανώνουμε διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες προβάλλεται ο ελληνικός πολιτισμός και η πατρίδα μας.

Την ίδια στιγμή, χορωδίες από έθνη μακρινά και κοντινά, από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βραζιλία, αλλά και πολλές χώρες της Ευρώπης, είχαν την ευκαιρία να δείξουν τα πολιτιστικά τους επιτεύγματα και, σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας, να διαγωνισθούν για να κατακτήσουν τη διάκριση.

dx1 kalamata15

Ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, τον οποίο διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, υπήρξε απολύτως επιτυχής, χαρίζοντας πολύ όμορφες στιγμές σε ντόπιους και επισκέπτες, ενώ όσοι διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό πανηγύρισαν, άλλοι ηπιότερα, άλλοι εντονότερα. Η επιτυχία της διοργάνωσης διαφαινόταν από την αρχή, ήδη από την πρώτη ημέρα, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, με τη μεγάλη παρέλαση των χορωδιών, που είχαν περί τα 1.500 μέλη συνολικά και τη συναυλία έναρξης στην Τέντα.

nikas kalamata15

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π.Ε. Νίκας είπε δύο λόγια κατακλείοντας το Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας:

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη της Καλαμάτας και των κατοίκων της προς την Interkultur, τα μέλη των περίπου 40 χορωδιών, τους εθελοντές μας, τους χορηγούς, όλους όσοι με κάθε τρόπο στήριξαν τη μεγάλη μουσική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Καλαμάτα.

Το 2017, στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής, σας περιμένουμε όλους σας στην Καλαμάτα, την πόλη της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού, με διάθεση πάντοτε αγάπης, φιλίας και αναγνώρισης.

Ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2015 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αρχίζει η προετοιμασία του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2017.

Καλό σας ταξίδι από την Καλαμάτα!».

Προσέθεσε, επίσης, πως η Καλαμάτα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, προσηλωμένη στο στόχο να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης κατά το έτος 2021, που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης.

Στη συνέχεια, προβλήθηκε βίντεο της Interkultur για τους Παγκόσμιους Αγώνες Χορωδιών, που θα γίνουν το 2016 στο Sochi της Ρωσίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 20 Οκτωβρίου 2015 %00:%Οκτ

logofootermedia