Πρόσκληση και πρόγραμμα της 194ης επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Σεπτεμβρίου 19, 2015
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Παυλής και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσίας σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον επίσημο εορτασμό της 194ης επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Τις εκδηλώσεις θα λαμπρύνει με την υψηλή παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 10:30 στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών σχολείων της Τρίπολης, προσκόπους και οδηγούς.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10:30 Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Επίκουρο Καθηγητή Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάση Χρήστου.
11:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
11:45 Παρέλαση Φιλαρμονικής, μαθητών, χορευτικών συλλόγων, οδηγών, προσκόπων, ενόπλων δυνάμεων και στρατού στην οδό Τάσου Σεχιώτη.

logofootermedia