Ηλικιωμένος σώθηκε 13 μέρες μετά τον σεισμό κάτω από τα σιντρίμμια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα σωστικά συνεργεία στον Ισημερινό, όταν 13 μέρες μετά τον φονικό σεισμό, άκουσαν «κρότους από ένα κτίριο που είχε καταρρεύσει εν μέρει».

Αμέσως άρχισαν να εργάζονται εκεί και διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας ήταν ζωντανός κάτω από τα σιντρίμμια, παγιδευμένος σε ένα από τα δωμάτια.

Τελικά, χάρη στις προσπάθειες μελών ενός από τα σωστικά συνεργεία που έστειλε στη χώρα η Βενεζουέλα, ο 72χρονος Μανουέλ Βάσκες βγήκε ζωντανός. Η διάσωσή του έγινε προχθές Παρασκευή στην κοινότητα Χαραμίχο, στην επαρχία Μαναμπί.

Διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο, καθώς πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, είχε υποστεί απόφραξη του ουροποιητικού συστήματος, αφυδάτωση και ασιτία. Έχασε επίσης δάχτυλα των ποδιών του.

Ο σεισμός 7,8 βαθμών που σημειώθηκε τη 16η Απριλίου στον Ισημερινό –ο χειρότερος στη Λατινική Αμερική έπειτα από εκείνον που είχε πλήξει την Αϊτή το 2010– στοίχισε τη ζωή σε 659 ανθρώπους, 33 άλλοι συνεχίζουν να αγνοούνται, ενώ 4.605 τραυματίστηκαν.

πηγή: news.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To Επιμελητήριο Αρκαδίας στηρίζει έμπρακτα τις Αρκαδικές Επιχειρήσεις στη FOOD EXPO 2026

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας καλεί επαγγελματίες και επισκέπτες της «Food Expo 2026» να επισκεφθούν τα περίπτερα των αρκαδικών επιχειρήσεων και να γνωρίσουν από κοντά την ποιότητα και των τοπικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της σταθερής στήριξής του, το Επιμελητήριο επιδότησε τη συμμετοχή των αρκαδικών επιχειρήσεων, ενισχύοντας έμπρακτα την εξωστρέφεια και την παρουσία τους σε μία από τις

Στην Ελλάδα για την Εθνική Κοινωνική Συμφωνία η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Roxana Minzatu

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί αύριο, Πέμπτη, η Επίτροπος Απασχόλησης και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Roxana Minzatu, μετά από πρόσκληση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκης Κεραμέως, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ψήφιση της ιστορικής Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας για την ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από την Ολομέλεια της Βουλής. Αξίζει να

ΔΗΜΟΦΙΛΗ