Ντόναλντ Τραμπ: Επιβεβαιώνει ότι σχεδιάζεται συνάντηση με τον Πούτιν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την προετοιμασία μιας συνάντησης μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαιώνει ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ανέφερε χθες Πέμπτη (09/01) πως η ομάδα του έχει αρχίσει να προετοιμάζει συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να «τελειώσει» ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Θέλει να συναντηθούμε, κι έχουμε αρχίσει να το οργανώνουμε», είπε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες πολιτειών στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα.

«Ο πρόεδρος Πούτιν θέλει να συναντηθούμε, το έχει μάλιστα πει δημόσια, και πρέπει να τελειώνουμε με αυτόν τον πόλεμο (στην Ουκρανία), που είναι αληθινός κυκεώνας», πρόσθεσε ο μεγιστάνας.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης που παραχωρεί με απευθείας τηλεοπτική κάλυψη, ο κ. Πούτιν διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον κ. Τραμπ «ανά πάσα στιγμή». «Αν συναντηθούμε μια μέρα με τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ, είμαι σίγουρος πως θα έχουμε πολλά πράγματα να πούμε ο ένας στον άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου, δήλωνε στην προεκλογική εκστρατεία του πως θα έβαζε τέλος μέσα «σε 24 ώρες» στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ έχει καλέσει να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός» και να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου.

Ευρωπαίοι και Ουκρανοί έχουν εκφράσει ανησυχίες πως μπορεί να αναγκάσει το Κίεβο να κάνει μείζονες παραχωρήσεις και να προσφέρει γεωπολιτική νίκη στο Κρεμλίνο ενώ επί των ημερών του απερχόμενου Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, η Ουάσιγκτον ήταν ο κυριότερος υποστηρικτής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων τον Φεβρουάριο του 2022, διαθέτοντάς τους υλικό αξίας 65 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίπλα σε κάθε ηλικία | Δημήτρης Πτωχός: Η φροντίδα για τον άνθρωπο είναι ευθύνη όλων μας

Σε δομές κοινωνικής φροντίδας στην Καλαμάτα βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο των επισκέψεών του ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα. Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ωφελούμενους και το προσωπικό, ανταλλάσσοντας ευχές

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου

Κατά την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου, θα καταβληθούν 49.008.656,14 ευρώ σε 39.962 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.   Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Στις 14 Απριλίου θα καταβληθούν 208.656,14 ευρώ σε 162 δικαιούχους για παροχές π.ΟΑΕΕ. Από τις 14 Απριλίου έως τις 17 Απριλίου θα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ