Βάσεις 2015: Πτώση παντού φέρνει το βαθμολογικό βατερλό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση των βάσεων στα τέσσερα από τα πέντε επιστημονικά πεδία φέρνουν οι χαμηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 0,95% των μαθητών της θεωρητικής έγραψαν από 18-20, που σημαίνει ότι μειώθηκαν και οι αριστούχοι. Εκτιμάται ότι αυτό θα φέρει κατακόρυφη πτώση των βάσεων ακόμη και στις σχολές που θεωρούνται περιζήτητες.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, πτώση των βάσεων θα πρέπει να αναμένεται στις Νομικές και σε κάποιες Παιδαγωγικές σχολές, καθώς επίσης και σε τμήματα όπως Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κοινωνιολογίας, Θεατρικών Σπουδών και Κοινωνικής Θεολογίας.

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, στο δεύτερο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται ελεύθερη πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές όπως οι Φυσικομαθηματικές και: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Οι χαμηλές βαθμολογίες στη Βιολογία φέρουν πτώση των βάσεων και στο τρίτο πεδίο και σε σχολές όπως η Ιατρική και οι Φαρμακευτικές.
Αντίθετα, το πέμπτο πεδίο, οι βάσεις αναμένεται να μείνουν στα περσινά επίπεδα ή να αυξηθούν λίγο σε σχολές όπως Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών.

Πηγή: newsit.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ/νση : Αταλάντης & Λαγοπάτη – 1ος όροφος Τ.Κ. 221 32 Τρίπολη Τηλ. : 2713 - 600426 Τρίπολη 2 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 26 ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΚοινοποίηση: Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 8η Μαΐου 2024, ημέρα

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τρίπολη 2-5-2024 Αρ. πρωτ.: 14275ΠΡΟΣ 1) Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης 2) Γ.Γ. Δήμου Τρίπολης 3) Επικεφαλής παρατάξεων 4) κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας προσκαλούμε την 8η Μαΐου
00:46:49

Τα Δημοτικά Της Ιουλίας – 14 Παραδοσιακά Τραγούδια για το Πασχαλινό γλέντι

14 από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια...

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο