5 πράγματα που δεν πρέπει να αναρτήσεις ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και ποιος δεν έχει Facebook, Twitter, Instagram στις μέρες μας; Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να δημοσιεύουν τα πάντα από τη ζωή τους και κάποιοι άλλοι είναι πολύ φειδωλοί στις αναρτήσεις τους. 

Ποια είναι αυτά τα πράματα που δεν πρέπει να αναρτήσεις ποτέ στο διαδίκτυο;

1. Παράπονα για τη δουλειά σου ή το αφεντικό σου.

Πολλές εταιρείες έχουν τμήμα το οποίο παρακολουθεί τα προφίλ των εργαζομένων τους και οι εργαζόμενοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αυστηρές κυρώσεις, μέχρι και απόλυση για το τί αναρτούν αλλά και για τον τρόπο ζωής που κάνουν. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι έχουν κοπεί σε συνεντεύξεις γιατί το προφίλ τους στα μέσα δικτύωσης δεν άρμοζε στην εταιρία.

2. Προσωπικές πληροφορίες.

Εννοείται πως πληροφορίες για το πού ακριβώς μένεις, φωτογραφίες του εξωτερικού του σπιτιού με τον αριθμό και την οδό να φαίνονται, πινακίδες αυτοκινήτου, αριθμοί τηλεφώνου, φωτογραφίες από διπλώματα ή ταυτότητες απαγορεύονται δια ροπάλου. Οι επιτήδειοι κυκλοφορούν και στο διαδίκτυο. Αν θες να στείλεις προσωπικά στοιχεία σε ένα φίλο κάντο με προσωπικό μήνυμα.

3. Φωτογραφίες παιδιών.

Θα πρέπει να είναι όλοι επιπλέον προσεκτικοί όταν πρόκειται για τα παιδιά και τα social media. Όταν δεν είναι δικά σου παιδιά, θα πρέπει να έχεις πάντα την άδεια των γονέων τους πριν να δημοσιεύσεις οτιδήποτε. Και ακόμη και αν είναι τα παιδιά σου, καλύτερα να μην ανεβάσεις φωτογραφίες τους και ειδικά μην προδίδεις ποτέ σε ποιο σχολείο πηγαίνουν.

4. Οικονομικά στοιχεία.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να δημοσιοποιείς τις τράπεζες με τις οποίες συναλλάσσεσαι, το πόσα χρήματα παίρνεις αλλά ούτε να το δείχνεις μέσω των φωτογραφιών σου. Μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ένα ακριβό αμάξι ή ένα ακριβό κόσμημα. Δε σημαίνει ότι πρέπει να καταλαβαίνουν όλοι το πόσα χρήματα βγάζεις.

5. Πού βρίσκεσαι κάθε στιγμή.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι όταν δημοσιεύουν πού βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή, δίνουν πληροφορίες σε πιθανούς κλέφτες. Ειδικά αναρτήσεις περί διακοπών και για το πόσο θα διαρκέσουν είναι απαγορευτικές.

tsemperlidou.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο