ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕλλάδα5 πράγματα που δεν πρέπει να αναρτήσεις ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

5 πράγματα που δεν πρέπει να αναρτήσεις ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Και ποιος δεν έχει Facebook, Twitter, Instagram στις μέρες μας; Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να δημοσιεύουν τα πάντα από τη ζωή τους και κάποιοι άλλοι είναι πολύ φειδωλοί στις αναρτήσεις τους. 

Ποια είναι αυτά τα πράματα που δεν πρέπει να αναρτήσεις ποτέ στο διαδίκτυο;

1. Παράπονα για τη δουλειά σου ή το αφεντικό σου.

Πολλές εταιρείες έχουν τμήμα το οποίο παρακολουθεί τα προφίλ των εργαζομένων τους και οι εργαζόμενοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αυστηρές κυρώσεις, μέχρι και απόλυση για το τί αναρτούν αλλά και για τον τρόπο ζωής που κάνουν. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι έχουν κοπεί σε συνεντεύξεις γιατί το προφίλ τους στα μέσα δικτύωσης δεν άρμοζε στην εταιρία.

2. Προσωπικές πληροφορίες.

Εννοείται πως πληροφορίες για το πού ακριβώς μένεις, φωτογραφίες του εξωτερικού του σπιτιού με τον αριθμό και την οδό να φαίνονται, πινακίδες αυτοκινήτου, αριθμοί τηλεφώνου, φωτογραφίες από διπλώματα ή ταυτότητες απαγορεύονται δια ροπάλου. Οι επιτήδειοι κυκλοφορούν και στο διαδίκτυο. Αν θες να στείλεις προσωπικά στοιχεία σε ένα φίλο κάντο με προσωπικό μήνυμα.

3. Φωτογραφίες παιδιών.

Θα πρέπει να είναι όλοι επιπλέον προσεκτικοί όταν πρόκειται για τα παιδιά και τα social media. Όταν δεν είναι δικά σου παιδιά, θα πρέπει να έχεις πάντα την άδεια των γονέων τους πριν να δημοσιεύσεις οτιδήποτε. Και ακόμη και αν είναι τα παιδιά σου, καλύτερα να μην ανεβάσεις φωτογραφίες τους και ειδικά μην προδίδεις ποτέ σε ποιο σχολείο πηγαίνουν.

4. Οικονομικά στοιχεία.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να δημοσιοποιείς τις τράπεζες με τις οποίες συναλλάσσεσαι, το πόσα χρήματα παίρνεις αλλά ούτε να το δείχνεις μέσω των φωτογραφιών σου. Μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ένα ακριβό αμάξι ή ένα ακριβό κόσμημα. Δε σημαίνει ότι πρέπει να καταλαβαίνουν όλοι το πόσα χρήματα βγάζεις.

5. Πού βρίσκεσαι κάθε στιγμή.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι όταν δημοσιεύουν πού βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή, δίνουν πληροφορίες σε πιθανούς κλέφτες. Ειδικά αναρτήσεις περί διακοπών και για το πόσο θα διαρκέσουν είναι απαγορευτικές.

tsemperlidou.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο