Πελοπόννησος, Greece

Καιρός: Ψύχρα και φθινοπωρινές βροχές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και πολλές φθινοπωρινές βροχές, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έγραψε ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, οι προβλεπόμενες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται κάτω από τις κανονικές τιμές». Και προσθέτει ότι είχαμε συνηθίσει για περισσότερο από ένα τρίμηνο θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

«Η ‘κυριαρχία’ του μπλε στον Ευρωπαϊκό Νότο εμφανής και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν υπήρχε η βίαια εισβολή του Boris στην Ανατολική Ευρώπη με τις ψυχρές μάζες να εισβάλλουν στα δυτικά τμήματα του ανώτερου χαμηλού» συμπληρώνει ο ίδιος.

Έρχονται πολλές βροχές αναφέρει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει εκτός από την της πτώσης της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες «που θα μας αναγκάσει να επιστρατεύσουμε ζακετούλα», θα σημειωθούν και και «μπόλικες βροχές», κυρίως από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή.

«Μετά από πολλούς μήνες θερμοκρασιακής ανωμαλίας ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή, δίχνοντας το μεγαλείο της φύσης να έχει την τάση να αυτορυθμίζεται, σε ένα περιβάλλον που οι κλιματικές αποκλίσεις είναι όλο και συχνότερες. Έτσι λοιπόν την εβδομάδα που μας έρχεται θα έχει και βροχές και ψύχρα!

Συγκεκριμένα Θα εξαφανιστούν τα 30άρια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα ενώ οι βροχές θα είναι μπόλικες από την Τρίτη (17/9/24) και μετά ,αφού διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο θα μας επηρεάσουν.

 

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά , ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θα δούμε αν οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και χρήζουν ιδιαίτερης περιοχής σε κάποιες περιοχές».

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Παίζουμε;» | Διαδραστικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης (24/1), το Πολιτιστικό...

VisitPeloponnese | Ισχυρή υπεραπόδοση στους βασικούς τουριστικούς δείκτες για την Πελοπόννησο στο 80% της σεζόν

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του 3ου τριμήνου, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 80%–85% του ετήσιου τουριστικού όγκου, η Πελοπόννησος καταγράφει σταθερά θετική πορεία στους βασικούς δείκτες τουριστικής δραστηριότητας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του προορισμού σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2025, οι Επισκέψεις στην Πελοπόννησο

Νότια Κυνουρία: Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορούν το Κληροδότημα Άννας Μωραΐτου

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Άννας Μωραΐτου ενημερώνει ότι...

Κώστας Τζιούμης: Ξεκινά η ανάπλαση της Πλατείας Κολοκοτρώνη Αλλάζει η πρώτη εικόνα της Τρίπολης

Την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της Πλατείας Κολοκοτρώνη προανήγγειλε ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, από τον χώρο της πλατείας, επισημαίνοντας τη σημασία του έργου για την εικόνα και τη λειτουργικότητα της πόλης.«Η Πλατεία Κολοκοτρώνη είναι η πρώτη πλατεία που συναντά ο επισκέπτης της Τρίπολης ερχόμενος από την Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα και τη Σπάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ