Νέο πρόγραμμα στα σχολεία από την ΕΕ για κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και γάλακτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

  • ·Πρώτη η Ελλάδα στα «κόκκινα» δάνεια εντός Ευρωζώνης

Πρώτη στην Ευρωζώνη στα «κόκκινα» δάνεια αναδεικνύεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, το συνολικό ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των χωρών-μελών της Ευρωζώνης αγγίζει τα 900 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 δισ. ευρώ είναι μη εξυπηρετούμενα δάνεια ελληνικών τραπεζών. Τα εγχώρια «κόκκινα» δάνεια αποτελούν το 11% των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι η εγχώρια οικονομία αποτελεί μόλις το 1,5% της Ζώνης του Ευρώ, ενώ ακόμα μικρότερο είναι το μερίδιο των ελληνικών τραπεζών στην Ευρωζώνη. Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε, το ΔΝΤ τονίζει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρωζώνη, με την Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα παραπάνω μεγέθη, να ξεχωρίζει.

  • Εξυπηρέτηση πολιτών χωρίς δικαιολογητικά
    Την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, αλλά και την κατάργηση όσων είναι άνευ αντικειμένου, προωθεί με εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στόχος είναι η αποτελεσματικότερη καθώς και η ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων διά του ανασχεδιασμού των διοικητικών διαδικασιών.
    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η κάθε υπηρεσία θα πρέπει να καταγράψει όλες τις διαδικασίες που βρίσκονται στην αρμοδιότητά της καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
  • Προσοχή στους φερόμενους ως «ελεγκτές» του ΕΦΕΤ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα ήθελε να ενημερώσει και να επιστήσει την προσοχή στα μέλη του – επισιτιστικές επιχειρήσεις  (εστιατόρια, καφέ, καταστήματα τροφίμων κ.λπ.) σχετικά με άτομα που παρουσιάζονται ως ελεγκτές του ΕΦΕΤ και επιχειρούν να εισπράξουν από τις επιχειρήσεις χρηματικά ποσά ως πρόστιμα δήθεν του ΕΦΕΤ. Συμβουλεύουμε τις επιχειρήσεις που μπορεί να δεχθούν οποιονδήποτε έλεγχο από φερόμενους ως ελεγκτές του ΕΦΕΤ να ζητούν το ονοματεπώνυμο, τον κωδικό ελεγκτή και την ταυτότητα του προσώπου που τους επισκέπτεται. Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΕΦΕΤ – Παράρτημα Τρίπολης, τηλ.2713610236.

  • Νέο πρόγραμμα στα σχολεία από την ΕΕ για κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και γάλακτος

Ένα νέο πλαίσιο για σχολικά προγράμματα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτοςσε μαθητές θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Αύγουστο του 2017 ύστερα από απόφαση των Υπουργών Γεωργίας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στο Λουξεμβούργο. Η υποστήριξη των κρατών μελών έρχεται ύστερα από τη θετική ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην πρόταση η οποία παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να καταστήσει διαθέσιμο στα πλαίσια του σκοπού αυτού το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο από τον προϋπολογισμό της.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο