Την ίδρυση Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας στη Μεσσήνη ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης

Μια σπουδαία μουσική διάλεξη με θέμα «Spiritual, τραγούδια της σκλαβιάς και της ελευθερίας», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη», στη Μεσσήνη.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια της σκλαβιάς και της ελευθερίας. Ο διακεκριμένος τενόρος, πιανίστας και διευθυντής Χορωδιών Αλέξανδρος Τσίχλης, ο οποίος έχει κάνει και τη σχετική έρευνα για την επιλογή των συγκεκριμένων μελωδιών απήγγειλε ποιήματα και συνόδευσε με το πιάνο τα μέλη του Φωνητικού Συνόλου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» Δημήτρης Δημητρόπουλος χαιρέτισε την εκδήλωση, λέγοντας ότι ο Σύλλογος προγραμματίζει και άλλες ποιοτικές εκδηλώσεις στον χώρο του Μουσείου, για τους φίλους της τέχνης και της μουσικής.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την δράση των «Φίλων του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» που οργανώνουν τέτοιες ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τους δημότες της Μεσσήνης και τους επισκέπτες της. Με χαρά ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με τον Μεσσήνιο μαέστρο κ. Τσίχλη για τη δημιουργία Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας που θα προσφέρει μουσική παιδεία στα μικρά παιδιά. Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναβάθμιση του κτιρίου (ενεργειακή, λειτουργική και δομική) για την οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 1.050.000 ευρώ.

spir3

spir4

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανατολικής Μανής, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κα Μένεγα Παναγιώτα και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.κ. Πρόκου Μαριάνθη και Τραγάκη Παρασκευή, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου. Τα παιδιά ήθελαν να ευχαριστήσουν προσωπικά