Σπαρτιάτης ο δημοφιλέστερος νέος συνθέτης στον κόσμο

Ιανουαρίου 20, 2022
Μπορεί πολλοί να μην γνωρίζετε το όνομά του και τα έργα του όμως σύμφωνα με το Spotify ο Χρήστος Χριστοδούλου είναι ο δημοφιλέστερος νέος Έλληνας συνθέτης παγκοσμίως.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη και έπειτα από σπουδές στο εξωτερικό αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Ο Χρήστος, ίσως είναι ο μόνος Έλληνας μουσικός που μπορεί να ισχυριστεί ότι ζει μια άνετη ζωή, δημιουργώντας soundtracks για video games. 

Ο Χρήστος Χριστοδούλου, σύμφωνα με το Spotify, μετράει γύρω στις 11,4 εκατομμύρια ακροάσεις από 149 διαφορετικές χώρες, νούμερα που δεν έχει φθάσει κανένας άλλος στο είδος του. 

Όπως εξήγησε στο «Αθηνόραμα», γνωρίζει καλά πως όλο αυτό βασίζεται στα βιντεοπαιχνίδια και πως η απήχηση οφείλεται κυρίως στην παντοδυναμία της Αμερικής λόγω της τεράστιας βιομηχανίας του gaming και της έντονης καταναλωτικής κουλτούρας. 

Ακολουθούν η Γαλλία, η Βρετανία· ο Καναδάς, η Γερμανία κι από εκεί και πέρα, κάποιες από τις σκανδιναβικές χώρες, όπως εξηγεί. Μέσω Spotify η δουλειά του «περνάει» σε 15 διαφορετικές πλατφόρμες. 

Παρ’ όλα αυτά, το όνειρο του Χρήστου είναι η παραγωγή ενός δίσκου αφιερωμένου στον τόπο καταγωγής του, τη Σπάρτη, ο οποίος να αρθρώνεται σε 4 διαφορετικά μέρη: τραγούδια για το βουνό (για τον Ταΰγετο), τραγούδια για τον ποταμό (για τον Ευρώτα), τραγούδια για το πορτοκάλι και την ελιά, με συνθέσεις επηρεασμένες από τις παραδοσιακές μελωδίες της περιοχής και τα πανηγύρια της. Ως τώρα ο Χρήστος Χριστοδούλου έχει γράψει  από μουσική δωματίου και καθαρό heavy metal έως ηλεκτρονικά και electro-rock, μέχρι και EDM ή κάτι που προσεγγίζει στο hip hop.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia