Επίσκεψη του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Επιχειρησιακού Κέντρου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης επισκέφτηκε την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας, Πύραρχος Αθανάσιος Πλαντζάς.

Τον Διοικητή υποδέχθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σπάρτης, Δημοσθένης Κακούρος, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους του Επιχειρησιακού Κέντρου και τον ενημέρωσε για τις δυνατότητες που έχει, με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, όπως τα δύο drones, αλλά και το δορυφορικό ίντερνετ, που ενισχύει τις επικοινωνίες, συμβάλλοντας στον έγκαιρο εντοπισμό και στην  αντιμετώπιση συμβάντων.

Παράλληλα, ενημερώθηκε και για τον εξοπλισμό τεχνικής διάσωσης, που χρησιμοποιούν τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να επιχειρούν αποτελεσματικότερα σε συμβάντα διάσωσης ορεινών και δυσπρόσιτων σημείων.

Ο κ. Πλαντζάς συνομίλησε με τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία εξήρε για την άρτια εκπαίδευση και την ετοιμότητα τους να συνδράμουν, όποτε χρειαστεί, την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Από την πλευρά του ο κ. Κακούρος τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σπάρτης θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση της Π.Υ., πράττοντας το καθήκον της για την προστασία όλων των δημοτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ορκωμοσία τριών (3) νέων υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Μεγαλόπολης

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής...

Πραγματοποιήθηκε άσκηση για τον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Γ.Ν. Τρίπολης

Σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ