Συνδιοργανωτής η Περιφέρεια στην διεθνή εκδήλωση “Φεστιβάλ Malvasia”, στον Δήμο Μονεμβασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνδιοργανωτής στο 1ο “Φεστιβάλ Malvasia” του Δήμου Μονεμβασίας, το τριήμερο 9 με 11 Ιουνίου, θα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον αντιδήμαρχο Μονεμβασίας Σταύρο Χριστάκο.

“Είναι μια διεθνής εκδήλωση με συμμετοχές από Γαλλία και Ισπανία, χώρες όπου επίσης παράγεται το συγκεκριμένο είδος κρασιού” συνέχισε ο περιφερειάρχης, βεβαιώνοντας ότι “θα υπάρξει σημαντική στήριξη από την Περιφέρεια, η οποία θα είναι συνδιοργανωτής”.

 

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Στη σημερινή συνάντηση, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας συζήτησε με τον αντιδήμαρχο σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται στην Μονεμβασιά και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, όπως η μαρίνα η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι σήμερα ξεκίνησε το προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο βελτίωσης του οδικού δικτύου από την διασταύρωση της επαρχιακής οδού 42 Νεάπολη – Βελανίδια προς Αγιο Νικόλαο Μονεμβασίας, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες για την συντήρηση και βελτίωση της οδού Μονεμβασιά – Αγιος Φωκάς, έργο προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ που υλοποιείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο Μονεμβασίας.

Τέλος, απόψε προγραμματιζόταν η δοκιμαστική αφή του φωτισμού στον βράχο της Μονεμβασίας, ενός έργου η υλοποίηση του οποίου προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίπλα σε κάθε ηλικία | Δημήτρης Πτωχός: Η φροντίδα για τον άνθρωπο είναι ευθύνη όλων μας

Σε δομές κοινωνικής φροντίδας στην Καλαμάτα βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο των επισκέψεών του ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα. Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ωφελούμενους και το προσωπικό, ανταλλάσσοντας ευχές

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου

Κατά την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου, θα καταβληθούν 49.008.656,14 ευρώ σε 39.962 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.   Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Στις 14 Απριλίου θα καταβληθούν 208.656,14 ευρώ σε 162 δικαιούχους για παροχές π.ΟΑΕΕ. Από τις 14 Απριλίου έως τις 17 Απριλίου θα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ