Νάγια Γρηγοράκου: Προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη

Με Αναφορά της προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη η βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κα Νάγια Γρηγοράκου κοινοποίησε επιστολή του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας και Παιδείας του Δήμου Ευρώτα σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη.

 

Όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή, το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας των συνεχών μετακινήσεων των γιατρών προς το Νοσοκομείο της Σπάρτης, οι οποίες οδηγούν σε σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Ελλείψεις, που θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα εφημεριών του Κ.Υ. καθώς η ασφαλής εφημέρευση απαιτεί την παρουσία 2 γιατρών σε ενεργή εφημερία το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί στις  παρούσες συνθήκες.

 

Η βουλευτής αναφέρει ότι το συγκεκριμένο Κ.Υ. αποτελεί τη μόνη δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργεί στον Δήμο Ευρώτα  και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες που παρέχει είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων.

 

Κλείνοντας την αναφορά της, η κα Νάγια Γρηγοράκου, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να την ενημερώσει για τις αποφάσεις και τις ενέργειές του σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο