Δήμος Σικυωνίων: Έτοιμος και με πλήρες σχέδιο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου σεισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές σεισμολόγων για το ρήγμα των Αλκυονίδων και την αυξημένη πιθανότητα που έχει να δώσει σεισμό 6 Ρίχτερ εντός της επόμενης πενταετίας, ο δήμος Σικυωνίων συνιστά αρχικά ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση. Με δεδομένο ότι ζούμε σε μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, ούτε ο εφησυχασμός, αλλά ούτε και ο πανικός είναι καλοί σύμβουλοι.

Ο δήμος Σικυωνίων έχει ήδη εκπονήσει πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης σεισμικού συμβάντος, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ, το οποίο έχει επικαιροποιηθεί και ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσφατα. Επίσης φρόντισε έγκαιρα και εξασφάλισε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τον προσεισμικό έλεγχο σχολείων και δημοτικών κτηρίων, που έχει ολοκληρωθεί. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μάλιστα, έχουν προγραμματιστεί ασκήσεις σεισμού και ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους μαθητές αλλά και γενικότερα τους κατοίκους του δήμου και στις τρεις δημοτικές ενότητες (Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού).

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κατοίκων και επισκεπτών του δήμου τους, δημοσιοποιούν τα σημεία συγκέντρωσης σε περίπτωση σεισμικού συμβάντος και παρακαλούν τους δημότες να κάνουν έλεγχο των οικοδομών τους και της στατικότητας των κτηρίων, καθώς και επιμελή έλεγχο της εσωτερικής διαρρύθμισης της οικίας τους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ (https://www.oasp.gr/inform/general_population).

Οι σεισμοί είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, αφού ζούν σ’ αυτό τον όμορφο, ευλογημένο και σεισμογενή τόπο. Ευτυχώς, με την βοήθεια της επιστήμης και οδηγούς την σύνεση, την ψυχραιμία και τον ορθό σχεδιασμό είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, χωρίς σοβαρές συνέπειες στην καθημερινότητα και την ζωή τους.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο