ΕΡΓΑΝΗ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τους εποχικά εργαζομένους

Μέχρι την Παρασκευή (25/6), η υποβολή μονομερών δηλώσεων των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης στον τουρισμό για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το Μάιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέχρι την Παρασκευή (25/6), η υποβολή μονομερών δηλώσεων των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης στον τουρισμό για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το Μάιο.

Από σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου, έως και την Παρασκευή 25 Ιουνίου, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο για την υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε συνδυασμό με τους όρους κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που είναι σε ισχύ, σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δικαίωμα να υποβάλουν μονομερή δήλωση έχουν οι εξής:

  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τον Μάιο 2021: Σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο για όλο το μήνα.
  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες που επαναλειτούργησαν, αλλά που δεν επαναπροσλήφθηκαν κατά το μήνα Μάιο 2021: Και σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο για όλο το μήνα Μάιο.
  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους.

Η αποζημίωση αφορά είτε για όλο το μήνα Μάιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Μαΐου 2021.

Αν η δήλωση αφορά όλο το μήνα Μάιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

newsbomb.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με άρωμα και περισσότερο χρώμα η νησίδα της οδού Αρχιδάμου – Συνεχίζονται οι φυτεύσεις από την Υπηρεσία Πρασίνου

Συνεχίζονται οι φυτεύσεις από την Υπηρεσία Πρασίνου Με στόχο την αισθητική αναβάθμιση των δρόμων της πόλης και την ενίσχυσή της με περισσότερο χρώμα, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Σπάρτης συνεχίζει με συνέπεια τις παρεμβάσεις

Η Δημητσάνα JustDance ρυθμούς κλασικού και σύγχρονου χορού!

Μπορεί η Γορτυνία μας να είναι η «βασίλισσα» του παραδοσιακού χορού, όμως η Δημητσάνα απέδειξε πως ξέρει και να… στροβιλίζεται στις μύτες των ποδιών!  Σε μια πανέμορφη, γεμάτη ζωντάνια εκδήλωση, το κοινό της περιοχής μας απόλαυσε μια ξεχωριστή χορευτική παράσταση. Έξι υπέροχα κορίτσια, δύο «μεγάλες» και τέσσερις μικροσκοπικές, γλυκύτατες μπαλαρίνες, ανέβηκαν στη σκηνή και μας

Μέτρα κατά τη διακίνηση ζωοτροφών στην ΠΕ Αρκαδίας για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αρκαδίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις ζωοτροφών και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Αρκαδίας και διακινούν ζωοτροφές, ότι δύναται να διακινήσουν ζωοτροφές στην Επικράτεια με την προϋπόθεση ότι αυτές προέρχονται από τοποθεσίες όπου δεν διατηρούνται αιγοπρόβατα και τηρούνται αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας σε οποιαδήποτε διακίνηση. Για τις εν λόγω διακινήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ