Στον επαγγελματικό λογαριασμό σκοντάφτει η λοταρία αποδείξεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το νέο εμπόδιο στην ενεργοποίηση της λοταρίας αποδείξεων είναι ο επαγγελματικός λογαριασμός στον οποίο οι επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους μέσω καρτών και διατραπεζικά.

Η δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού είναι απαραίτητη προκειμένου οι τράπεζες να συλλέξουν τα στοιχεία, τα οποία είναι αναγκαία για να υπολογίσει τους λαχνούς που δικαιούται κάθε φορολογούμενος στην φορολοταρία.

Για το θέμα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Από τις 10 Νοεμβρίου 2017 είναι σε λειτουργία στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών. Η θέσπιση του επαγγελματικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να λαμβάνει πιστότερη απεικόνιση των συναλλαγών των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής,  όπως μεταφορές πίστωσης και άμεσες χρεώσεις.

Οι πληροφορίες που παράγονται μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών είναι απαραίτητες, έτσι ώστε να απεικονίζονται όσο πιο ορθά γίνεται οι συναλλαγές, που σχετίζονται με την κάλυψη του ποσού για την κατοχύρωση του αφορολόγητου και με τον υπολογισμό των ποσών που θα ληφθούν υπόψη στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων. Επομένως, επαγγελματίες και επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους,  έτσι ώστε οι συναλλαγές αυτών να συμπεριληφθούν και στις επερχόμενες κληρώσεις του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων».

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών είναι η πρώτη κλήρωση της φορολοταρίας να γίνει στο τέλος Νοεμβρίου με τα στοιχεία των πληρωμών που έγιναν τον Οκτώβριο.

Ο σχεδιασμός της ΑΑΔΕ προβλέπει ότι θα γίνει και άλλη κλήρωση με βάση τα στοιχεία των λογαριασμών της περιόδου Ιανουαρίου  – Σεπτεμβρίου 2017.

insider.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπεγράφη η σύμβαση για έργα οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Αργολίδας

Στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση Στοιχείων Ασφάλειας Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αργολίδας 2025», συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2026, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, από τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Σιδέρη

VisitPeloponnese | Στην τελική ευθεία το AdventureWeek 2026 Οριστικοποιήθηκε η διεθνής λίστα buyers & media

Σε συνέχεια του επιτυχημένου inspection trip που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο από τη Monica Gazzera, Europe Regional Manager της Adventure Travel Trade Association (ATTA), η Περιφέρεια Πελοποννήσου εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του AdventureWeek Peloponnese 2026. Οριστικοποιήθηκε η λίστα των διεθνών buyers και media, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος και τη στρατηγική σημασία

Το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Δημητσάνας έφερε το πασχαλινό μήνυμα στο Δημαρχείο Δημητσάνας

Μια γλυκιά ανάσα παράδοσης και αισιοδοξίας δόθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Δημητσάνας, μέσω της επίσκεψης των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας. Συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους, οι μικροί μας φίλοι τίμησαν το έθιμο και μετέφεραν την ιερή προετοιμασία για το Πάσχα, τραγουδώντας τα παραδοσιακά κάλαντα του Λάζαρου και προσφέροντας τα καθιερωμένα «Λαζαράκια».

Υπεβλήθη το αίτημα χαρακτηρισμού ως Μαρτυρικών της Καλαμάτας, του Αγ. Φλώρου και του Καρβελίου

Στο Υπουργείο Εσωτερικών μετέβη σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος προκειμένου να υποβάλει επίσημα το αίτημα χαρακτηρισμού της πόλης της Καλαμάτας και των περιφερειακών Δημοτικών Κοινοτήτων Αγ. Φλώρου και Καρβελίου, ως «Μαρτυρικών», με απώτερο στόχο την ένταξή τους στο Δίκτυο μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών που λειτουργεί στη χώρα μας, από το

ΔΗΜΟΦΙΛΗ