Δυνατή πόλη ξανά: Ξενώνας Αχλαδοκάμπου – Ακόμα μια καπηλεία έργου από τον Δημήτρη Καμπόσο

0
6

Προεκλογική φιέστα με στόχο την κάλυψη της απουσίας του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία χρόνια από τον Αχλαδόκαμπο, διοργάνωσε ο Δήμος και η ΑΡΓΩ, με αφορμή τα εγκαίνια του Κοινοτικού Ξενώνα.

Με τον γνωστό μηδενιστικό κaι απαξιωτικό του τρόπο, ο Δημήτρης Καμπόσος παρουσίασε το έργο ως δικό του και προσπάθησε να καπηλευτεί απροκάλυπτα μια προσπάθεια των πολιτών του Αχλαδοκάμπου, των ομογενών και της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδοκάμπου.

Εσκεμμένα ξέχασε να αναφέρει ότι το έργο αυτό εντάχθηκε το 2006 από την τότε Κοινότητα Αχλαδοκάμπου, με πρόεδρο τον σημερινό πρόεδρο Ηλία Σκούμπη, στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», με ποσό περίπου 112.000€ με μελέτη της Τ.Υ.Δ.Κ. και ολοκληρώθηκε το 2010. Το έργο παρέλαβε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών.

Μέχρι πρόσφατα ο Δήμος Άργους – Μυκηνών δεν έκανε τίποτα, παρά τις οχλήσεις της Τοπικής Κοινότητας και των πολιτών του Αχλαδοκάμπου. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένα οικονομικό πρόβλημα, αφού ο Αχλαδόκαμπος έχει και δικούς του πόρους, που προκύπτουν από τα έσοδα από τις Ανεμογεννήτριες, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη της αδράνειας του Δήμου για την ολοκλήρωση και την έναρξη λειτουργίας του Ξενώνα.

Για τα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες, που ανήκουν αντισταθμιστικά στον Αχλαδόκαμπο και τους κατοίκους του, ας μας πει αναλυτικά (κaι όχι με κουρελόχαρτα που δεν φέρουν την υπογραφή του), πόσα έχουν εισπραχθεί , πόσα οφείλει η ΔΕΗ, πόσα από αυτά έχει διαθέσει στην  Δημοτική Κοινότητα Αχλαδοκάμπου, ποια έργα έχει εκτελέσει με αυτά αναλυτικά και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Έτσι κι αλλιώς θα υποχρεωθεί να απαντήσει αφού, οι δημοτικοί  σύμβουλοι που εκπροσωπούν την παράταξη, θα καταθέσουν σχετική ερώτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ορισμός δε της εκδήλωσης την ημέρα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην διπλανή πόλη, που εόρταζε τον πολιούχο της και η απουσία ακόμα και εκπροσώπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών από την τελετή, καταδεικνύει τον δρόμο της απομόνωσης και της θεσμικής εκτροπής που έχει επιλέξει ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος και η Δημοτική Αρχή. Έναν δρόμο που κανένας πολίτης της πόλης μας δεν επιθυμεί και φυσικά δεν τον εξουσιοδοτεί για να επιλέγει. Εκτός αν όλα αυτά εντάσσονται στον ακραίο πολιτικό δρόμο που έχει επιλέξει για τον εαυτό του και επιχειρεί να σύρει και τον Δήμο μας.

Δυστυχώς όμως για τον Δημήτρη Καμπόσο και την παρέα του, όλοι στον Αχλαδόκαμπο γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια για τον Ξενώνα και γι’ αυτό η πλειοψηφία των πολιτών του Αχλαδοκάμπου του γύρισε την πλάτη στην προεκλογική του φιέστα.