Με μια λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η απόδοση του κάστρου της Πιάδας (Νέας Επιδαύρου) στο κοινό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Διδασκάλου και η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Παπαδημητρίου απέδωσαν το χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ‘’ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020’’ έργο, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, δημιουργώντας έναν ακόμα προσεγμένο χώρο αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Επιδαύρου.

Από το 2013 περίπου ξεκίνησαν οι ενέργειες για την αναστήλωση του μνημείου, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2019 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας με αυτεπιστασία εργάστηκε και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Ο ιστορικά φορτισμένος χώρος της Νέας Επιδαύρου και γενικότερα του Δήμου Επιδαύρου αποκτά ένα ακόμα ισχυρό τοπόσημο το οποίο προσκαλεί τον κόσμο να εξερευνήσει!

Η πολυετής ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών αλλά και του ίδιου του έργου μαρτυρά την εμπλοκή και τη βοήθεια διαχρονικά όλων των δημοτικών και Περιφερειακών αρχών και φυσικά το προσωπικό ενδιαφέρον του εκ Νέας Επιδαύρου καταγόμενου βουλευτή Γιάννη Ανδριανού αλλά και των υπολοίπων βουλευτών της 12ετους περιόδου που προηγήθηκε.

Η τιμητική παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει τη σπουδαιότητα του μνημείου και του έργου, το οποίο είναι χρέος μας πλέον να το διαφυλάξουμε και να το αξιοποιήσουμε σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα σημαντικά σημεία του τόπου μας.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο Βουλευτής ΝΔ Αργολίδας κ. Ανδριανός, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας κ. Γαβρήλος, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαντζούνης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πτωχού, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Σιδέρης, οι Δήμαρχοι Άργους – Μυκηνών κ. Μαλτέζος και Ναυπλιέων κ. Ορφανός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γανώσης, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπούνος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής σκηνής κ. Κουμεντάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Επιδαύρου κ. Παπαργύρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, πρώην αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικοί φορείς, κάτοικοι και φίλοι της Νέας Επιδαύρου.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως: Δύο νέα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Δύο νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως επισκεπτόμενη την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Παράλληλα, η κα Κεραμέως ανακοίνωσε και την παραχώρηση ακινήτου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Δήμο Ορεστιάδας για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην

LIVE | 7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/03

Η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” πραγματοποιεί μια πολυήμερη “μαμούθ” εκδήλωση, από τις 6 έως τις 17 Μάρτη, τη μεγαλύτερη όλων των εποχών για την Τρίπολη, με 70 Χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, αριθμός – “ρεκόρ” σύναξης Χορωδιών για τη χώρα μας. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 | Ώρα έναρξης: 08:00 μ.μ. 1. Προ-Παιδική Χορωδία «ΣΚΑΘΑΡΙΑ», ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Μο Ελένη Αλεξοπούλου 2. Παραδοσιακή Χορωδία, ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Μο Ελένη Αλεξοπούλου 3. Παιδική Χορωδία «ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ», ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Μο Αμαλία Γούλα 4. Χορωδία «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελών και Φίλων Μελών Κέντρων Φιλίας του Δήμου Περιστερίου, Μο Σωτήρης Σαραντάκος 5. Χορωδία «ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ», Πάτρα, Μο Λίνα Γερονίκου 6. Γυναικεία Χορωδία «LA VITA», ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Μο Ελένη Αλεξοπούλου 7. Μικτή Χορωδία, ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Μο Αμαλία Γούλα 8. Μικτό Φωνητικό Σύνολο «CORO AVANTI», Πάτρα, Μο Λίνα Γερονίκου 9. Χορωδία Μεσσήνης «ΟΙ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ», Μο Ευστάθιος Αναγνώστου 10. Δημοτική Χορωδία Λαμίας, Μο Κατερίνα Μπότση

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας χορηγός της 5ης Ημέρας Καριέρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στηρίζει και συμμετέχει στην 5η Ημέρα Καριέρας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026 στο κτίριο Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η εκδήλωση- δράσεις ξεκινούν στις 9:30. Η εκδήλωση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στη σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με

ΔΗΜΟΦΙΛΗ