Με μια λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η απόδοση του κάστρου της Πιάδας (Νέας Επιδαύρου) στο κοινό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Διδασκάλου και η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Παπαδημητρίου απέδωσαν το χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ‘’ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020’’ έργο, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, δημιουργώντας έναν ακόμα προσεγμένο χώρο αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Επιδαύρου.

Από το 2013 περίπου ξεκίνησαν οι ενέργειες για την αναστήλωση του μνημείου, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2019 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας με αυτεπιστασία εργάστηκε και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Ο ιστορικά φορτισμένος χώρος της Νέας Επιδαύρου και γενικότερα του Δήμου Επιδαύρου αποκτά ένα ακόμα ισχυρό τοπόσημο το οποίο προσκαλεί τον κόσμο να εξερευνήσει!

Η πολυετής ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών αλλά και του ίδιου του έργου μαρτυρά την εμπλοκή και τη βοήθεια διαχρονικά όλων των δημοτικών και Περιφερειακών αρχών και φυσικά το προσωπικό ενδιαφέρον του εκ Νέας Επιδαύρου καταγόμενου βουλευτή Γιάννη Ανδριανού αλλά και των υπολοίπων βουλευτών της 12ετους περιόδου που προηγήθηκε.

Η τιμητική παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει τη σπουδαιότητα του μνημείου και του έργου, το οποίο είναι χρέος μας πλέον να το διαφυλάξουμε και να το αξιοποιήσουμε σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα σημαντικά σημεία του τόπου μας.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο Βουλευτής ΝΔ Αργολίδας κ. Ανδριανός, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας κ. Γαβρήλος, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαντζούνης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πτωχού, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Σιδέρης, οι Δήμαρχοι Άργους – Μυκηνών κ. Μαλτέζος και Ναυπλιέων κ. Ορφανός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γανώσης, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπούνος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής σκηνής κ. Κουμεντάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Επιδαύρου κ. Παπαργύρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, πρώην αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικοί φορείς, κάτοικοι και φίλοι της Νέας Επιδαύρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024  https://www.youtube.com/live/pkn-lFx8L9g

Πήρε 10 με τόνο!!! το 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών του Α.Π.Σ. «Αετοί Γορτυνίας» με 220 αθλητές από όλη την Ελλάδα!!!

220 αθλητές σωματείων από όλη την Ελλάδα καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες θεατές στο 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας, στο ανακαινισμένο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», το Σάββατο 22 Ιουνίου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας

23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σας περιμένουμε στο Αρχαίο λιμάνι Κεχρεών να τρέξετε ή να περπατήσετε την διαδρομή που έκανε ο Απόστολος Παύλος μέχρι την Αρχαία Κόρινθο. Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Αιτήσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο. https://runningnews.gr/mitem.php?id=60968 The post 23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 appeared first on .

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 22/06/2024 Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο