Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το FIRE SUMMER CAMP Βόρειας Κυνουρίας 2025 για παιδιά και η δράση για την ευαισθητοποίηση στην Πυροσβεστική Παιδεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλη απήχηση και συμμετοχή παιδιών πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 10 Ιουλίου το FIRE SUMMER CAMP Βόρειας Κυνουρίας 2025 σε συνδυασμό με τη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στα θέματα πρόληψης και έγκαιρης ενεργοποίησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νόμου Αρκαδίας, Πύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος. 

Η δράση ήταν σε συνεργασία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας καθώς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άστρους.

Μέσα από ευχάριστες και βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά απέκτησαν βασικές γνώσεις ειδικού διασωστικού εξοπλισμού καθώς και πρώτων βοηθειών. Παράλληλα οι μικροί υποψήφιοι «πυροσβέστες» συμμετείχαν σε ρίψη νερού και στο τέλος τους απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Κατόπιν ακολούθησε ομιλία για τις ορθές πρακτικές πρόληψης, τους τρόπους αναγνώρισης κινδύνου και την αξία της συλλογικής δράσης σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. 

Στόχος της δράσης ήταν η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και η δημιουργία ενός δικτύου πολιτών ενεργών και ενημερωμένων σε θέματα πυρασφάλειας.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της δράσης, τους γονείς, τους εθελοντές, καθώς και τα παιδιά που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και διάθεση για μάθηση.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, δήλωσε σχετικά: «Η πρόληψη των πυρκαγιών ξεκινά από τη σωστή ενημέρωση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Η προστασία του φυσικού μας πλούτου πρέπει να ενταχθεί στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Θα συνεχίσουμε με δράσεις μέσα από τις οποίες ενισχύουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και καλλιεργούμε την υπευθυνότητα, την ετοιμότητα και τη συνεργασία. Στόχος όλων μας είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου εθελοντών πυροσβεστών που θα λειτουργεί παράλληλα και θα ενισχύει το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας».

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Δημητρακόπουλος: Ο επιχειρηματικός κόσμος της Μεγαλόπολης εκπέμπει sos

Σε μια κρίσιμη καμπή για τη Μεγαλόπολη, ο εμπορικός κόσμος εκπέμπει σήμα κινδύνου, κάνοντας λόγο για μια «άδικη» μετάβαση που πλήττει την περιοχή εδώ και επτά χρόνια. Παρά την προσωρινή ανάσα της πασχαλινής περιόδου, η αγορά παραμένει σε κατάσταση αναμονής, με την έλλειψη ρευστότητας, το υψηλό κόστος και την αποχώρηση μεγάλων επιχειρήσεων να δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες. Ο Σύλλογος ζητά επιτακτικά την άμεση υλοποίηση των υποσχέσεων, δίνοντας έμφαση σε ειδικές φορολογικές ελαφρύνσεις και στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ). Το κεντρικό μήνυμα είναι σαφές: η πόλη δεν χρειάζεται άλλα λόγια, αλλά ταχύτητα και ουσιαστικά εργαλεία για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Νέα χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ για ασφαλέστερους δρόμους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε μια ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής πρόσκλησης συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ για έργα στο οδικό δίκτυο. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, η πρόσκληση εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 και αφορά παρεμβάσεις συντήρησης και

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στο Ηράκλειο Πρόσκληση συμμετοχής σε επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προώθηση των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Πελοποννήσου και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, προσκαλεί τις επιχειρήσεις του ελαιοκομικού κλάδου να συμμετάσχουν στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Απριλίου 2026 στο Ηράκλειο Κρήτης, Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα

Run Greece Σπάρτη 2026 | Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο του αθλητισμού με τη στήριξη της Περιφέρειας

Η Σπάρτη ετοιμάζεται να υποδεχθεί μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το Run Greece 2026, την Κυριακή 19 Απριλίου, με επίκεντρο το εμβληματικό Άγαλμα του Λεωνίδα και με τη δυναμική υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η διοργάνωση υλοποιείται από τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ σημαντική είναι η συμβολή τοπικών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ