Τιμή στη μνήμη των απαγχονισθέντων πατριωτών από τους γερμανούς στην Τρίπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η καθιερωμένη επέτειος στη μνήμη των απαγχονισθέντων πατριωτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τιμήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου στην Τρίπολη.

72 χρόνια συμπληρώθηκαν από το 1944, όταν δέκα Έλληνες πατριώτες απαγχονίστηκαν από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής στην οδό «Ταξιαρχών» στην Τρίπολη.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης ξεκίνησε το πρωί στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στη συνέχεια στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (πρώην Ανεξαρτησίας) εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που κρεμάστηκαν στα μπαλκόνια της οδού Ταξιαρχών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής:
∆εληγιάννης Στέφανος
Εξαρχέας Αντώνης
Ζυγούρης Γιώργος
Μαυροειδής Φώτης
Μαρούς Κώστας
Πανούσης Γιάννης
Σούμπλης Θανάσης
Σταυρόπουλος Νικόλαος
Τσεμπέρης Κώστας
Φωκάς Μάριος

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντάνος και κ. Κατσίρης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρίπολης κ. Καπόγιαννης, ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης κ. Κακλαμάνος,οι αντιδήμαρχοι κ Τόσης και κ Τυροβολάς , ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Καραλής και πόλοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ. Σμυρνιώτης , κ Τζιούμης , κ. Τσιαμούλος.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έγκριση αναδόχων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για κρίσιμα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οδικής ασφάλειας σε Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εγκρίνει πληθώρα έργων για την αντιπλημμυρική προστασία και την οδική ασφάλεια σε Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία. Οι παρεμβάσεις αυτές θα βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές και την καθημερινότητα των πολιτών.

Συνεχίζεται ο διάλογος με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους για την ενίσχυση της αρχής της ίσης αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Εθνικών Κοινωνικών Εταίρων πραγματοποίησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου. Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2023/970 για την ενίσχυση της αρχής ίσης αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών, προκειμένου να παρουσιαστούν οι προτάσεις των Εθνικών Κοινωνικών Εταίρων για τη διαμόρφωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ