Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης: Στο επίκεντρο για άλλη μια φορά η ΚΕΔΗΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου με το θέμα της ΚΕΔΗΤ να έρχεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Σμυρνιώτης έθεσε μία πρόταση για συγκρότηση μίας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν η κα Μπρακουμάτσου, ένας εκπρόσωπος από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, ο κ. Σταματόπουλος, και η κα Τυροβολά.

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να συσταθεί μία επιτροπή αλλά δεν μπορεί να υποκατασταθεί ο έλεγχος από τους ορκωτούς.

 

O Κώστας Τζιούμης ανέφερε ότι ούτε αυτή ούτε την προηγούμενη εβδομάδα βρήκε ορκωτούς λογιστές στην ΚΕΔΗΤ κατά την επίσκεψη του. H εταιρία των ορκωτών δεν έχει υπογράψει σύμβαση με την ΚΕΔΗΤ.
H ΚΕΔΗΤ οδηγείται σε διάλυση και κλείσιμο, με υπαλλήλους που είναι απλήρωτοι επί μήνες. Επίσης υπάρχουν χρέη προς το ΙΚΑ πάνω από 100.000 ευρώ και χάθηκε η ρύθμιση.

 

Νίκος Τσιαμούλος: Η ΚΕΔΗΤ έχει ταλαιπωρήσει πολύ το δημοτικό συμβούλιο και τους συμπολίτες μας. Έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν. Αν δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση, τότε πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις.

 

H Αντωνία Γιαννούλη ανέφερε ότι έχουν εξαντλήσει την θεματολογία τους για το θέμα της ΚΕΔΗΤ.

 

O Δημήτρης Νικολάου είπε το ζήτημα είναι η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και τόνισε πως αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για τη διαχείριση.

 

O Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παυλής απαντώντας ανέφερε ότι η ΚΕΔΗΤ λειτουργεί. Για όλα όσα ειπώθηκαν για την κακή πληρωμή των εργαζομένων τόνισε ότι πάντα υπάρχουν προβλήματα με την πληρωμή.

Όσον αφορά την απουσία των ορκωτών είπε ότι παίρνουν τα έγγραφα και τα στοιχεία και δουλεύουν εκτός δημαρχείου. Η σύμβαση με τους ορκωτούς δεν έχει υπογραφεί διότι δεν έχει συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΤ. Έχει νομιμότητα, διότι είναι μειοδότες και έχουν λάβει τη σχετική εντολή.»

 

Την πρόταση του κ. Σμυρνιώτη ψήφισε η παράταξη του και καταψήφισαν η παράταξη του Παυλή. Παρών ψήφισαν οι παρατάξεις Τζιούμη, Τσιαμούλου, Γιαννούλη και Νικολάου. Επομένως, η πρόταση για επιτροπή απορρίφτηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο