Κώστας Τζιούμης: Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τριπολης (video)

0
3

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστας Τζιούμης με θέμα το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο ανέφερε: 

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/lDJLXBBEgks” frameborder=”0″ gesture=”media” allow=”encrypted-media” allowfullscreen ]

Αρνητική χαρακτήρισε την απουσία του Δημάρχου από τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα κάνοντας λόγο για σχεδόν μηδενικό έργο της δημοτικής αρχής.

Τις ομαδοποιήσεις των έργων το ζητάμε χρόνια και δεν το έκαναν. Έχει γίνει ρεκόρ Γκίνες στις απευθείας αναθέσεις, έχουν καταργήσει τους διαγωνισμούς. Υπάρχει έναν τρόπο διοίκησης που ο Δήμος χάνει χρήματα από τις εκπτώσεις, όταν δεν κάνετε διαγωνισμούς.

 Τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο ,το ποσοστό υλοποίησης ήταν 1,5% και 4% για μελέτες. Αυτό είναι ο αριθμός που αναδεικνύει την ανικανότητα της διοίκησης αυτής.

Δεν βλέπουμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα, πλην του Μαντζουνείου, που είναι θετικό, καμία καινούργια πηγή χρηματοδότησης. Μία διαχείριση της φτώχειας που έχουμε. Υπάρχουν πάρα πολλά χωριά, που αυτή τη φτωχή ΣΑΤΑ δεν την έχουν πάρει. Που πάει; Μένει αδιάθετη; Θα περάσει και το 2018 και φοβάμαι θα έχετε αποτέλεσμα πάλι μηδέν.

Για την ΔΕΥΑΤ  τόνισε ότι «πρέπει να γίνεται ενημέρωση», ενώ έκανε λόγο για «τεράστια σπατάλη χρημάτων για τις εορταστικές εκδηλώσεις  που θα μπορούσε να χρησιμεύσουν αλλού και οι εκδηλώσεις  να γίνονται με μικρότερα ποσά».

Όσο αφορά τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ο κ. Τζιούμης είπε ότι «θα στοιχίσουν 120.000 ευρώ. Ένα ποσό τεράστιο και εξωπραγματικό για τις συνθήκες που ζούμε. Λέμε ότι δεν έχουμε χρήματα για έργα και δίνουμε 120.000 για εκδηλώσεις. Ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που δεν έχουν πετρέλαιο. 

Στο τελευταίο ΔΣ ψηφίσαμε 80.000 ευρώ, πρίν λίγες μέρες ψηφίσαν 22.000 για αποψίλωση, 8.000 για λαμπάκια και 5.000 για χημικές τουαλέτες.

 
Πόσο κοστίζουν δύο χημικές τουαλέτες; Έχουν πάρει προσφορές; Που θα τοποθετηθούν; Στην Άρεως; Ενώ πολλές εκδηλώσεις θα γίνονται στην Πετρινού. 

Το κόστος των 800 ευρώ για δύο ώρες θα πάρει ο ξυλοπόδαρος; Δύο μακιγιέζ για δύο ώρες 1000 ευρώ. Ανιματέρ θα πάρει 1000 ευρώ. 

Μιλάμε για εγκλήματα οικονομικά.

Μιλάμε για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.»