Το πρόγραμμα του Δήμου Ν. Κυνουρίας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Δήμου Ν. Κυνουρίας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου 2023 μέχρι της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Α) Ομιλίες, σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις υπηρεσίες αρμοδιότητας της Περ. Πελοποννήσου και στα Ν.Π.Δ.Δ, με φροντίδα των προϊσταμένων τους.

Β) Ώρα 11:00 Προσκύνημα των μαθητών και των μαθητριών όλων των σχολείων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην προτομή του Μανώλη Δούνια και στην προτομή του Καπετάν Γιωργάκη Μανωλάκη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια οι μαθητές θα κάνουν τη δοκιμαστική τους παρέλαση και πρόβα χορών.

Ενημέρωση: Λόγω εργασιών στον κεντρικό δρόμο και για λόγους ασφαλείας, η κατάθεση στεφάνων στην Προτομή του Καπετάν Γιωργάκη Μανωλάκη θα γίνει μόνο με την παρουσία των Σημαιοφόρων και παραστατών. Οι υπόλοιποι μαθητές θα λάβουν θέση για την δοκιμαστική παρέλαση.

Γ) Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 23ης έως και της 25ης Μαρτίου 2023 όλων των δημόσιων καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των οδών, πλατειών , μνημείων κλπ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Α. Ώρα 07:00 π.μ θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.

Β. Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως, όπου θα παρευρεθούν οι Αρχές, οι Σημαιοφόροι, οι παραστάτες και εκπρόσωποι εκπαιδευτικοί των σχολείων. Θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός Λόγος από την Εκπαιδευτικό της Α΄θμιας εκπαίδευσης Κα Μπουγιώτη Μαρία.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, Αρχές, Σημαιοφόροι, παραστάτες και εκπαιδευτικοί με πομπή θα κατευθυνθούν στο Ηρώο της Πόλεως, όπου και θα παρευρίσκονται όλοι οι μαθητές των σχολικών μονάδων με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς. ( ώρα 10.30 ).

Εκεί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σύντομη ομιλία Δημάρχου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Η τελετή θα κλείσει με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Θα επακολουθήσει παρέλαση των μαθητών. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από τους μαθητές της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης.

Γ. Ακολουθεί Δεξίωση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεωνιδίου.

Οι ιερείς παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την κωδωνοκρουσία και να καθορίσουν τα των Ιεροτελεστιών.

Ο κ. Διοικητής του Α.Τ Λεωνιδίου παρακαλείται να μεριμνήσει για την τήρηση της τάξεως κυκλοφορίας και απαγόρευσης σταθμεύσεως των οχημάτων κλπ

α. κατά το Προσκύνημα των μαθητών στο Ηρώο και τις Προτομές των Τσακώνων Ηρώων την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής και των προβών.

β. κατά την προσέλευση των Σημαιοφόρων και των Αρχών, στην Μητρόπολη το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 και κατά την παρέλαση των σχολείων.

γ. κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών χορών .

Στα Δημοτικά διαμερίσματα, οι αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα και τη φροντίδα των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ν. ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανατολικής Μανής, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κα Μένεγα Παναγιώτα και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.κ. Πρόκου Μαριάνθη και Τραγάκη Παρασκευή, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου. Τα παιδιά ήθελαν να ευχαριστήσουν προσωπικά
00:00:00

Σαν σήμερα το 2005 η Έλενα Παπαρίζου κατακτά τη Eurovision

Την Eurovision κατακτά σαν σήμερα στις 21 Μαΐου του...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά. Πολλές ήταν οι συμμετοχές αθλητών καθε ηλικίας που έτρεξαν τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα αθλητή, δρομέα αντοχής και ημιαντοχής. Ο γιος του μαραθωνοδρόμου, Δημήτρης Κυριακίδης έδωσε και φέτος το  παρόν, συγχαίροντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου και τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο