Ιουνίου 14, 2016

ΣΑΟΟ: Εορτη Αναλήψεως του κυρίου στο βράχο της πηγής

Tags

ΕΟΡΤΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ

Με συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε το διήμερο της Αναλήψεως του Κυρίου στο γραφικό εξωκλήσι του Βράχου της Πηγής, του οποίου τη διαχείριση και φροντίδα έχει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων.

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη, 08.06.2016 τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Ακολούθησε το παραδοσιακό δείπνο στο κελί της Ανάληψης.

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής τελέστηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας . Κατόπιν προσφέρθηκαν καφέδες, αναψυκτικά και παραδοσιακά γλυκά σε όλους τους προσελθόντες.

Αξίζει ειδικής μνείας, ότι αρκετοί συμπολίτες μας ανέβηκαν ώς την Ανάληψη από το πρόσφατα καθαρισμένο και σηματοδοτημένο, από μέλη του συλλόγου μας, ιστορικό μονοπάτι. Το μονοπάτι αυτό προσφέρεται για μικρούς περιπάτους.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Καρύδη, τους Ιερείς Πατέρα Ιωάννη Σουρλίγκα και Πατέρα Σωτήριο Αθανασούλια και τους ιεροψάλτες από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου για την πολύτιμη προσφορά τους. Επίσης επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους πολυπληθείς συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή και το εξωκλήσι.

Τέλος ενημερώνουμε τους φίλους που συμμετείχαν στην λαχειοφόρο αγορά, ότι ο τυχερός αριθμός είναι το 63, ο οποίος κερδίζει μία γίδα προσφορά του φίλου κτηνοτρόφου Κώστα Κουτρουμπή.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia