ΣΑΟΟ: Εορτη Αναλήψεως του κυρίου στο βράχο της πηγής

ΕΟΡΤΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ

Με συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε το διήμερο της Αναλήψεως του Κυρίου στο γραφικό εξωκλήσι του Βράχου της Πηγής, του οποίου τη διαχείριση και φροντίδα έχει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων.

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη, 08.06.2016 τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Ακολούθησε το παραδοσιακό δείπνο στο κελί της Ανάληψης.

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής τελέστηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας . Κατόπιν προσφέρθηκαν καφέδες, αναψυκτικά και παραδοσιακά γλυκά σε όλους τους προσελθόντες.

Αξίζει ειδικής μνείας, ότι αρκετοί συμπολίτες μας ανέβηκαν ώς την Ανάληψη από το πρόσφατα καθαρισμένο και σηματοδοτημένο, από μέλη του συλλόγου μας, ιστορικό μονοπάτι. Το μονοπάτι αυτό προσφέρεται για μικρούς περιπάτους.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Καρύδη, τους Ιερείς Πατέρα Ιωάννη Σουρλίγκα και Πατέρα Σωτήριο Αθανασούλια και τους ιεροψάλτες από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου για την πολύτιμη προσφορά τους. Επίσης επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους πολυπληθείς συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή και το εξωκλήσι.

Τέλος ενημερώνουμε τους φίλους που συμμετείχαν στην λαχειοφόρο αγορά, ότι ο τυχερός αριθμός είναι το 63, ο οποίος κερδίζει μία γίδα προσφορά του φίλου κτηνοτρόφου Κώστα Κουτρουμπή.

{gallery}braxos_pygis_analipsi{/gallery}

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΣΑΟΟ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο