Ιουνίου 01, 2016

ΕΠΑΜ Τρίπολης: Οχι στη δημιουργία hot spot στην περιοχή της Τρίπολης

H ανακοίνωση από το Ενιαίο Παλαϊκό Μέτωπο για την εγκατάσταση προσφύγων στην Τρίπολη.

Είμαστε όλοι κοινωνοί δημοσιευμάτων και φημών της δημιουργίας hot spot στην περιοχή της Τρίπολης, για πρόσφυγες που βρέθηκαν στην Ελλάδα περαστικοί στο δρόμο για μια νέα ζωή, μακριά από τον πόλεμο και το θάνατο.

Αν πραγματικά συμπονάτε τους ταλαιπωρημένους και δύστυχους αυτούς ανθρώπους, και αν πραγματικά σκέφτεστε τους φτωχοποιημένους, πλέον, κατοίκους αυτής εδώ της πόλης και ολόκληρου του νομού μας, τότε κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος και των προσφύγων και των συμπολιτών μας. Ο στόχος δεν είναι άλλος, από το να πάνε οι πρόσφυγες στη χώρα προορισμού τους και όχι να κλειστούν σε ένα hot spot στην Τρίπολη ή την Αρκαδία, όσο καλές συνθήκες και να υπάρξουν. Δεν ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους για να μείνουν σε ένα χώρο εδώ, χωρίς δουλειά, χωρίς προοπτική, ζητιάνοι της ελεημοσύνης μας.

Σας καλούμε να αρνηθείτε κατηγορηματικά τη δημιουργία «κέντρου προσωρινής φιλοξενίας» και να απαιτήσετε από το κράτος, με το κύρος της Δημοτικής Αρχής, να μην κρατάει στη χώρα μας εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες, αλλά να μεριμνήσει, ώστε με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης, να εκδοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και να πάνε εκεί όπου επιθυμούν. Αυτό άλλωστε, επιβάλλει το διεθνές δίκαιο με τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967.

Το προσφυγικό θέμα είναι θέμα που αφορά τον ΟΗΕ, λύνεται με τη συνεισφορά του ΟΗΕ και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με μια απαράδεκτη συμφωνία, μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.
Το Ε.ΠΑ.Μ Τρίπολης καλεί τον Αρκαδικό λαό να αντισταθεί στο σχέδιο της κυβέρνησης και των ευρωπαίων «συμμάχων» μας. Να μη δεχθούμε με κανέναν τρόπο, στρατόπεδα συγκέντρωσης ψυχών στον τόπο μας.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia