Απριλίου 10, 2017

Οι Πασχαλινές παρουσίες της Χορωδίας Τρίπολης

Οι Πασχαλινές παρουσίες της Χορωδίας Τρίπολης

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, όπως, επί 32 συναπτά έτη, έτσι και φέτος, στα πλαίσια των Πασχαλινών εκδηλώσεων της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας, και του Δήμου Τρίπολης, πραγματοποιεί τις παρακάτω πολυφωνικές εκδηλώσεις, και καλεί τους Δημότες της πόλης μας, όπως τις παρακολουθήσει. Για τις εκκλησιαστικές αυτές εκδηλώσεις, η μισή 100άδα εκτελεστές, έχουν, κυριολεκτικά, μοχθήσει με καθημερινές πολύωρες πρόβες, προκειμένου, φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα...:

1.ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ: Η Χ.Τ. αποδίδει το Τροπάριο της ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ στον Ι.Ν. του Νεομ. Δημητρίου ΜΕΡΚΟΒΟΥΝΙΟΥ. Η σύνθεση ανήκει στον μεγάλο ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, και τη ΜΙΚΤΗ Χορωδία θα διευθύνει ο ΜΙΧ. ΓΑΡΓΑΛΙΩΝΗΣ. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μικρό Ορατόριο της “Κασσιανής”, ας φροντίσουν μέχρι τις 8.15 το βράδυ να είναι στο Ναό. Να σημειωθεί, ότι, ο Συνθέτης έγραψε την “Κασσιανή” του, όντας μαθητής του Αου Γυμνασίου στην Τρίπολη και το ερμήνευσε με τη χορωδία των συμμαθητών του. Φέτος, η απόδοση της “Κασσιανής”, εκτός Τρίπολης, στο προάστιο του Μερκοβουνίου, θα σηματοδοτήσει το “κάτι άλλο” από τα συνηθισμένα.... αφού, πλέον, Τρίπολη δεν νοείται μόνο η πόλη, αλλά όλη η Μαντινεία! Η 20άλεπτη διάρκειας εκτέλεση του Τροπαρίου θα είναι μία μυσταγωγία πλαισιωμένη από τις νότες του Αρμονίου του Τάκη Μαντζουράνη, και θα χάσουν όσοι δεν την παρακολουθήσουν!...

2.ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Όλοι οι εκκλησιαστικοί δρόμοι οδηγούν στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης, όπου, η Χ.Τ. ερμηνεύει το αντίφωνο “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...” μετά το 5° Ευαγγέλιο! Είναι η πρώτη φορά στην εκκλησιαστική ιστορία της πόλης, που, πολυφωνική χορωδία αποδίδει το ανωτέρω Αντίφωνο, και αυτή είναι η Χ.Τ. Διάρκεια εκτέλεσης 10 λεπτά.

3.ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ενώπιον των Αρχών και χιλιάδων Πιστών, ντόπιων και ξένων, η Χ.Τ. δίνει την καθιερωμένη, κατ’ έτος, “επιτάφια συναυλία της”, στην Κεντρική πλατεία της πόλης, κατά την Περιφορά των Επιταφίων, μ’ ένα ωριαίο (9 – 10 μ.μ.) επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα. Θ’ ακουστούν τα ΕΓΚΩΜΙΑ και όχι μόνο...! Τη ΜΙΚΤΗ χορωδία θα πλαισιώσουν τα γυναικεία νιάτα της “LA VITA”.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia