Πανηγυρικός εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα Τρόπαια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στα Τρόπαια ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών, Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των διαχρονικών προστατών των γραμμάτων, της Παιδείας και της μαθητικής κοινότητας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία από τον ιερομόναχο πατήρ Ραφαήλ και πατήρ Ιωάννη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τροπαίων.
Στον εκκλησιασμό παρέστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής, κρατώντας τις σημαίες, καθώς και οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί τους, δίνοντας ξεχωριστό τόνο στην ημέρα.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, η Αντιδήμαρχος Πέννυ Μπέτσα, στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και γονείς, κηδεμόνες και κάτοικοι της περιοχής.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Παρασκευή Σταθά, η οποία με ουσιαστικό και εμπεριστατωμένο λόγο ανέπτυξε τα βαθύτερα νοήματα της εορτής και τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής και πνευματικής παράδοσης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος είχε φροντίσει για την προσφορά των άρτων και των προσφόρων σε όλες τις σχολικές μονάδες της Γορτυνίας για τον εκκλησιασμό της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ-ΤΡΙΩΝ-ΙΕΡΑΡΧΩΝ-ΣΤΑ-ΤΡΟΠΑΙΑΛήψη
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Νεστάνη Αρκαδίας για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, σε μια ημέρα με ιδιαίτερη σημασία για την πίστη και την παράδοση, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός βρέθηκε στη Νεστάνη Αρκαδίας, όπου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο τοπικό έθιμο του Αϊ-Γιώρη, παρά τη βροχόπτωση. Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, ενώ στις εκδηλώσεις

Νέος κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ