Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τις κατολισθήσεις θα παραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση εργασίας με τους Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων των  Δημοτικών Ενοτήτων Ηραίας, Κοντοβαζαίνης, Λαγκαδίων και Τροπαίων προγραμματίζεται την Κυριακή 27 Απριλίου.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου όπου θα συζητηθεί το θέμα των επικίνδυνων κατολισθήσεων στη Γορτυνία και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού προτίθενται να παραστούν ο Δήμαρχος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Γορτυνίας την Τετάρτη 30 Απριλίου στην Τρίπολη, καθώς το σοβαρό θέμα των κατολισθήσεων και οι συνέπειες του αποκλεισμού της Εθνικής Οδού απασχολούν στο μέγιστο βαθμό την Γορτυνία που παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Με επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, ο Πρόεδρος του ΔΣ, Νεκτάριος Μπαρούτσας γνωστοποίησε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας.

Παράλληλα με επιστολή πρόσκληση που υπογράφει ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Ηραίας, Κοντοβαζαίνης, Λαγκαδίων και Τροπαίων Δήμου Γορτυνίας καλούνται σε ενεργή συμμετοχή σε συνάντηση εργασίας με την κατάθεση διαπιστώσεων προβληματισμών και προτάσεων, την Κυριακή, 27 Απριλίου 2025 στις 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων.

Στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και η λήψη αποφάσεων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση μιας κοινής, τεκμηριωμένης στάσης του Δήμου για τον καθορισμό νέων δράσεων, παρεμβάσεων και προτάσεων και στην συνέχεια την σύνταξη έγγραφης διαμαρτυρίας προκειμένου θα κατατεθεί προς τους αρμόδιους φορείς. 

Στην επιστολή τονίζεται ότι η παρουσία όλων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς έχουν άμεση γνώση των τοπικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων, «ώστε να ενισχύσουμε από κοινού τη φωνή των τοπικών κοινωνιών και να διεκδικήσουμε τις αναγκαίες λύσεις.», αναφέρεται στην πρόσκληση.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

ΣΤΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΤΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ_ΚΑΛΕΣΜΑ-ΠΡΟΕΔΡΩΝ-ΣΕ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ-1Λήψη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για την ξαφνική απώλεια του Διαμαντή Κ. Πολύδερα.

Δύσκολη μέρα η σημερινή για το Δήμο Γορτυνίας και τους ανθρώπους του… Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση απευθύνω αυτό το μήνυμα, στο άκουσμα της ξαφνικής απώλειας του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη Διαμαντή Πολύδερα που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά σε ηλικία μόλις 61 ετών. Ο Διαμαντής δεν ήταν απλά διοικητικός υπάλληλος του Δήμου μας

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης σε εκδήλωση παρουσίασης έργων ρομποτικής από τα βραβευθέντα παιδιά της Δημητσάνας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης παρευρέθηκε στην ειδική εκδήλωση παρουσίασης έργων ρομποτικής τα οποία προτείνουν λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων  και θέμα «Μουσεία και κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή». Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος

Δύο νέα παιδιά, πολίτες του κόσμου ένωσαν τις ζωές τους στο Δημαρχείο της Στεμνίτσας.

Δύο νέα παιδιά… πολίτες του κόσμου, Ακαδημαϊκοί με διακριθείσα καριέρα στο εξωτερικό, ταξίδεψαν από μακριά, για να ενώσουν τις ζωές τους στο ονειρικό σκηνικό που δημιούργησαν στο Δημαρχείο της γραφικής Στεμνίτσας. Αν και η μόνη τους σχέση με το ορεινό χωριό της Γορτυνίας ήταν ότι πριν από περίπου 30 χρόνια οι γονείς του γαμπρού, ο

Σήμερα ο μεγάλος τελικός της Eurovision – Πότε εμφανίζεται η Κλαυδία

Έφτασε η μεγάλη ώρα για τον τελικό της Eurovision...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ