Βόρεια Κυνουρία: Ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης λόγω αντιπυρικής περιόδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ενόψει της θερινής περιόδου επισημαίνει στους δημότες την βάσει νόμου, (Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012 και άρθρο 94 Ν. 3852/2010), αλλά και αναγκαία υποχρέωσή τους για λήψη μέτρων πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας.

Ο Δήμος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του εκτελεί εργασίες καθαρισμού της αυτοφυούς  βλάστησης,   εκατέρωθεν των κύριων οδικών αξόνων που διέρχονται εντός των οικισμών του, σε κοινόχρηστους χώρους και λοιπούς ακάλυπτους χώρους ευθύνης του.

Παράλληλα και μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων,  που βρίσκονται εντός των ορίων οικισμών καθώς και σε απόσταση 100μ από τα όριά τους,  θα πρέπει να προβαίνουν στις  προβλεπόμενες ενέργειες κοπής και απομάκρυνσης χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά τους.

Αν οι υπόχρεοι  δεν προχωρήσουν  στον  καθαρισμό  οι υπηρεσίες του Δήμου εκτελούν τις ανωτέρω εργασίες, αλλά παράλληλα στον υπόχρεο επιβάλλονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις τόσο διοικητικές (καταλογισμός της δαπάνης καθαρισμού και  πρόστιμο) όσο και ποινικές κυρώσεις από την πυροσβεστική υπηρεσία.  

Κάθε δημότης  μπορεί να συμβάλει  στην λήψη αποτελεσματικών μέτρων  για την μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς  αλλά και να λάβει περεταίρω ενημέρωση για το θέμα  καλώντας στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στον  τηλεφωνικό αριθμό  2755360176.   

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 

Κατσής Δημήτριος

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στην Τρίπολη

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι...

VisitPeloponnese | Δημήτρης Πτωχός: Η επιτυχία του L Etape ενισχύει τη διεθνή ταυτότητα της Πελοποννήσου

L’ Etape Greece by Tour de France presented by Skoda 2026 – Η Σπάρτη στο βάθρο της παγκόσμιας ποδηλασίας Με φόντο τη συμβολική ταυτότητα της Σπάρτης, το Σάββατο 4 Απριλίου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το L’ Etape Greece by Tour de France 2026 presented by Skoda, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στον αθλητικό τουρισμό και τοποθετώντας την

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενισχύει τη συμπερίληψη στην πράξη Δράσεις αγάπης, δημιουργίας και φιλαναγνωσίας στο Ζευγολατιό

Με επίκεντρο τα παιδιά και τη δύναμη της συμμετοχής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχώρησε στην υλοποίηση δύο συντονισμένων δράσεων φιλαναγνωσίας και δημιουργικής έκφρασης στο Ζευγολατιό, αναδεικνύοντας στην πράξη τη σημασία της συμπερίληψης και της κοινωνικής συνοχής. Την Παρασκευή 3 Απριλίου, η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης 06/04/2026

Δευτέρα 6 Απριλίου 2026, και ώρα 15:00 μ.μ., τακτική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ