Ο Δήμος Τρίπολης συμμετείχε στην Εθνική δραστηριότητα με τίτλο “Municipalities Towards Solidarity and beyond”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Τρίπολης συμμετείχε στην Εθνική δραστηριότητα με τίτλο “Municipalities Towards Solidarity and beyond”, η οποία υλοποιήθηκε στα Ιωάννινα το διάστημα 21-24 Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων δικτύωσης ΝΕΤ του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, των προγραμμάτων Erasmus+ για τους τομείς Νεολαία και Αθλητισμός της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, εστιάζει σε δράσεις και έργα που τοποθετούν τους νέους και τις δεξιότητες τους στο επίκεντρο και αποσκοπεί να θέσει τις βάσεις για την ανάδειξη του youth work (εργασία στον τομέα της νεολαίας) στην πόλη μας.

Σκοπός της δραστηριότητας ήταν η πληροφόρηση εκπροσώπων Δήμων και φορέων νεολαίας που συνεργάζονται με Δήμους σχετικά με το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ως εργαλείο προώθησης του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στις τοπικές κοινωνίες. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, ο Δήμος Τρίπολης είχε τη δυνατότητα να λάβει πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει, να ενημερωθεί για τρόπους συνέργειας μεταξύ Δήμων και οργανισμών και οργανώσεων για τη Νεολαία μέσω του Προγράμματος. Επιπλέον κατά την διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκαν πρακτικές συμπράξεων Δήμων και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση των Νέων στην τοπική κοινωνία. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Europe Direct Ηπείρου και στον Δήμο Ιωαννιτών.

Το σεμινάριο υπήρξε διαδραστικό, πλούσιο και εποικοδομητικό. Συζητήθηκε η έννοια του εθελοντισμού αλλά και η σημασία του για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.  Σε θεωρητικό πλαίσιο ενημερωθήκαμε για τα Προγράμματα ΕΕ,  European Solidarity Corps. Συζητήθηκαν επίσης εργαλεία κινητοποίησης των νέων σε δημοτικό επίπεδο όπως και καλές πρακτικές και παραδείγματα αυτών από τους παρευρισκόμενους Δήμους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου.           Συζήτησαν για τις στενές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η πόλη της Κορίνθου με την Αρμενία και για αδελφοποίηση της Κορίνθου με αντίστοιχη πόλη της Αρμενίας με πρόταση του

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley – ΠΛΑΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπαίνει η...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο