Ανοικτή ομιλία: “Επαυξημένη πραγματικότητα και υπολογιστική όραση στην αποκατάσταση ασθενών με κινητικές δυσλειτουργίες”

Επαυξημένη πραγματικότητα και υπολογιστική όραση στην αποκατάσταση ασθενών με κινητικές δυσλειτουργίες; Γιατί όχι!

Εσείς αλήθεια έχετε χρησιμοποιήσει κάποια εφαρμογή εικονικής, επαυξημένης ή μικτής πραγματικότητας; Μα πόσες «πραγματικότητες» υπάρχουν επιτέλους; Θα χρειαστώ ειδικά γυαλιά ή μήπως μας έχει βάλει ήδη τα γυαλιά ο υπολογιστής που «βλέπει» από μόνος του; Μου το είπε άλλωστε κι ο γιος της κυρά-Μαρίας της γειτόνισσας: «Άνθρωπέ μου, το laptop σου έχει πλέον υπολογιστική όραση, τι δεν καταλαβαίνεις…;;;» Κι αν είναι έτσι, πώς μπορεί να σχετίζεται ο Keanu Reeves ή ο Tom Cruise και το Pokémon GO ή τα Google Maps με την αποκατάσταση συνανθρώπων μας που παρουσιάζουν κινητικές δυσλειτουργίες; Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε έναν νέο υπέροχο κόσμο στην ομιλία αυτής της εβδομάδας που διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Νικόλαος Τσελίκας θα προσπαθήσει με πολύ απλά λόγια να ξεκαθαρίσει τις διαφορές μεταξύ εικονικής, επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας, να εξηγήσει τι είναι η υπολογιστική όραση και πώς οι σύγχρονες εφαρμογές των παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα τόσο τους ασθενείς από ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά για την αποκατάσταση των κινητικών τους δυσλειτουργιών στην άκρα χείρα, όσο και τους εμπλεκόμενους κλινικούς, γιατρούς και φυσικοθεραπευτές, που – δυστυχώς – συναντούν πολύ συχνά ανάλογα περιστατικά.

Η ομιλία είναι ανοικτή στο κοινό!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στον σύνδεσμο https://forms.gle/jRKCJJBy8BXAxpT28

Στο τέλος της ομιλίας θα κληρωθεί αναμνηστικό δώρο!

Κατόπιν αιτήματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Με την υποστήριξη των: Δήμου Τρίπολης και ΤΕΕ Πελοποννήσου.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, 19:00.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο