ΣΑΟΟ: “Η εποποιία του 1940 και η μάχη των Οχυρών”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, εκδήλωση με θέμα: «Η εποποιία  του 1940 και η μάχη των Οχυρών».

Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο συνορειβάτης μας Δημήτριος Βλάσσης , καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αποτίσαμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς μαχητές του Αλβανικού Μετώπου και τους λησμονημένους  υπερασπιστές των Οχυρών της «Γραμμής Μεταξά».

Η παρουσίαση συνοδεύτηκε από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και χάρτες των περιοχών όπου έλαβαν χώρα οι συγκρούσεις, βοηθώντας έτσι το ακροατήριο να κατανοήσει πληρέστερα τα ιστορικά γεγονότα.

Παρά την μεγάλη διάρκεια της παρουσίασης (περισσότερο από δύο ώρες), οι ακροατές  έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον και προσοχή στην αφήγηση του ομιλητή.

Η εξιστόρηση των γεγονότων ήταν λεπτομερής και άριστα τεκμηριωμένη, με αποτέλεσμα το ακροατήριο να μεταφερθεί νοερά στις μέρες του 1940-41.

Ιδιαίτερη  και εκτεταμένη αναφορά έγινε στις άγνωστες πτυχές της απόκρουσης της Γερμανικής εισβολής τον Απρίλιο του 1941.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο ομιλητής, συμμετέχοντας στην ομάδα του Συλλόγου μας, η οποία διέσχισε πεζοπορώντας και ορειβατώντας  τον Ελλαδικό χώρο, έχει επισκεφθεί το σύνολο των οχυρών της «Γραμμής Μεταξά», αιχμαλωτίζοντας φωτογραφικά αυτούς τους μαρτυρικούς  τόπους. 

Αρκετές από τις φωτογραφίες προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ήταν ένα μάθημα ιστορίας, μνήμης και εθνικής αυτογνωσίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια και θερμές  ευχαριστίες στον φίλο συνορειβάτη μας Δημήτρη Βλάσση για την εξαιρετική βραδιά που μας προσέφερε.  

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΣΑΟΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ/νση : Αταλάντης & Λαγοπάτη – 1ος όροφος Τ.Κ. 221 32 Τρίπολη Τηλ. : 2713 - 600426 Τρίπολη 2 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 26 ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΚοινοποίηση: Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 8η Μαΐου 2024, ημέρα

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τρίπολη 2-5-2024 Αρ. πρωτ.: 14275ΠΡΟΣ 1) Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης 2) Γ.Γ. Δήμου Τρίπολης 3) Επικεφαλής παρατάξεων 4) κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας προσκαλούμε την 8η Μαΐου
00:46:49

Τα Δημοτικά Της Ιουλίας – 14 Παραδοσιακά Τραγούδια για το Πασχαλινό γλέντι

14 από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια...

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο