Η Διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Arxon.gr δημοσιεύει την διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, την οποία συνέταξε ο ίδιος στις 26 Ιουλίου 2022.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, δοξάζει κι ευχαριστεί τον Τριαδικό Θεό που τον ανέδειξε Μητροπολίτη της Εκκλησίας του. Τα ιερατικά του άμφια τα παρέδωσε όσο ζούσε σε Μονές, αλλά και το προσωπικό του αυτοκίνητο που τόσο αγαπούσε, τον Σκαραβαίο τον πούλησε εσχάτως. Επίσης, όσα χρήματα βρεθούν στην κατοχή του να διατεθούν για την συνέχιση έργων της Εκκλησίας.

Παραθέτουμε ολόκληρη την Διαθήκη του μακαριστού:

“Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, σήμερον 26ην Ιουλίου 2022, συνέταξα την διαθήκην μου, έχων σώας τας φρένας και εν όψει του μέλλοντος συμβαίνουν.

1. Ευχαριστώ και δοξάζω τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν και την Παναγίαν του Μητέρα που εμέ τον ανάξιον και αμαρτωλόν ανέδειξε σε Μητροπολίτην της Εκκλησίας Του και με ανέχθηκε επί 38 χρόνια παρά τα λάθη μου και τα αμαρτήματά μου.

2. Περιουσίαν δεν έχω να αφήσω στους συγγενείς και κληρονόμους παρά μόνον ολίγα ιερατικά άμφια τα οποία αφήνω εις διαφόρας Μονές, όπως τα παρέδωκα όταν ζούσα εις μνήμην της ασημώτητός μου και τα ενδύματά μου που παρακαλώ να δοθούν σε πτωχούς κληρικούς.Ευχαριστώ τον Δεσπότην Χριστόν που με φύλαξε από το αμάρτημα της φιλαργυρίας και σε όλην μου την Ιερατικήν διακονία δεν εζήτησα, ούτε έλαβα από κανέναν πιστόν και από καμμίαν Εκκλησίαν χρήματα, μάλιστα έδωσα σε μερικούς νεοχειροτόνητους Ιερείς για να σταθούν στα πρώτα Ιερατικά τους βήματα.

3. Το μόνο περιουσιακό στοιχείο μου ήταν το μικρό αυτοκίνητο WV, ο Σκαραβαίος, το οποίο επώλησα εσχάτως. Τα δε χρήματα που τυχόν θα ευρεθούν εις την κατοχήν μου είναι δωρεές των πιστών και φίλων μου δια την συνέχιση των έργων της Εκκλησίας και εκεί πρέπει να διατεθούν.

4. Τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό της Μητροπόλεως ευχαριστώ και ευλογώ, γιατί με ανέδειξε και με στήριξε στη διακονία μου. Στα παιδιά και στα εγγόνια των αδελφών μου αφήνω την ευχή μου και την ευλογία μου και εάν επιθυμούν και ένα από τα αρχιερατικά μου εγκόλπια, για να με ενθυμούνται.

5. Τέλος, ευλογώ όλους εσάς τα φωτόμορφα παιδιά της Εκκλησίας μας και σας εύχομαι πάσαν από Θεού χαράν και ευλογίαν.

*Τα χρήματα που ευρίσκονται στα χέρια του παπα – Γιάννη Σουρλίγκα είναι δωρεά 100.000 ευρώ περίπου φίλων και προορίζονται δια την αγοράν του οικοπέδου στην Πλάκα Λεωνιδίου και δια την τελείωσιν εργασιών της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας.”

Ελάχιστος εν Επισκόποις

Ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος

Πηγή:  arxon.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο