ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΤρίποληςΣωτήρης Παπαδημητρίου : Ας έχουμε τη προσοχή μας ιδιαίτερα υψηλή, για να...

Σωτήρης Παπαδημητρίου : Ας έχουμε τη προσοχή μας ιδιαίτερα υψηλή, για να μην έχουμε θέμα πυρκαγιών

Tο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης και ο υπεύθυνος κ.Παπαδημητρίου συνιστά στους πολίτες και δημότες του Δήμου, να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί.
Η σημερινή μέρα θα είναι άλλη μια επικίνδυνη, από θέμα πυρκαγιών. Χθες αντιμετωπίσαμε τέσσερις στα όρια του Δήμου μας.

Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και τη προσοχή μας ιδιαίτερα υψηλή, για να μην έχουμε θλιβερά γεγονότα.

Εκτός απ’ την αυξημένη παρατηρητικότητα και προσοχή, θα πρέπει να τηρούμε κάποιες αρχές για να μη βιώσουμε άσχημες και δύσκολες στιγμές, όπως έχουμε ζήσει εδώ στο Δήμο μας κατά το παρελθόν:
1. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ
• Όταν δούμε καπνό, έστω κι αν δεν είμαστε σίγουροι, καλούμε το 199 για να δώσουμε το στίγμα, με όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορούμε.
• Να μη διανοηθούμε να προχωρήσουμε σε, καύση χόρτων, ηλεκτροσυγκολλήσεις, άναμμα ψησταριάς και όποιες άλλες ενέργειες μπορούν να προκαλέσουν θερμότητα ή σπινθήρα.
• Όταν δούμε αυτοκίνητα ή πρόσωπα άγνωστα να κινούνται ύποπτα, να τα καταγράφουμε και να τα δίνουμε στην αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων.
• Αποφυγή άσκοπων κινήσεων σε δασικούς ή ορεινούς όγκους.
2. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
• Να μην παρεμποδίζουμε την διέλευση και την άνετη κυκλοφορία των οχημάτων της Πυροσβεστικής και των εμπλεκομένων φορέων.
• Να τηρούμε πιστά τις εντολές εφαρμογών των εκάστοτε σχεδίων δράσεων, από τις Αρχές
• Να έχουμε υψηλή ευαισθησία στον Εθελοντισμό και να βοηθούμε στην αντιμετώπιση άσχημων καταστάσεων. Αλλά κυρίως στην παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπό μας.
Αυτές είναι λίγες προτάσεις απ’ όπου θα μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά κυρίως, που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τρίπολης
Σωτήρης Παπαδημητρίου

786f856dfc58fd9ed7b812d2cbc13c76 L

Μετάβαση στο περιεχόμενο