Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Εγκαίνια Βοτανικού Σταθμού ( Σχολείο Βασκίνας )

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή εγκαινίων του αποκατασταθέντος κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βασκίνας στο Λεωνίδιο, στο πλαίσιο της έναρξης της λειτουργίας του ως Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:00.

Το Κέντρο Πληροφόρησης για την Χλωρίδα του Πάρνωνα αποτελεί έναν χώρο αναφοράς για την ανάδειξη και την προβολή της πλούσιας χλωρίδας του Πάρνωνα.

Τονίζοντας την αρχιτεκτονική κληρονομιά του Λεωνιδίου αλλά και τη σημαντική μορφολογική και πολιτιστική αξία του συνόλου του ανακαινισθέντος κτηρίου, οι εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν, διατήρησαν και αποκάλυψαν κατά ένα μοναδικό τρόπο τα τοπικά χαρακτηριστικά του στοιχεία.

Η εκδήλωση των εγκαινίων τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

18:00 – 18:30: Πέρας προσέλευσης στο Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα στο Λεωνίδιο.

18:30: Τελετή έναρξης εγκαινίων στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Λεωνιδίου.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστου, κ. Δημήτριος Μήλιος.
Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος.
Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Εταιρίας Πάρνωνα Α.Ε. κ. Μαρίνης Μπερέτσος.

ΟΜΙΛΙΕΣ

Παρουσίαση έργου Συντήρησης Ζωγραφικού Εσωτερικού Διακόσμου, κ. Ιωάννης Σπανός.
Παρουσίαση έργου Έκθεσης Ερμηνείας Περιβάλλοντος από εκπροσώπους της ένωσης εταιρειών ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ/ΤΕΤRAGON LTD, κα Εύη Αλεξανδροπούλου και κ. Ανδρέα Πανίτσα.

ΔΡΩΜΕΝΑ

Παρουσίαση του Τσακώνικου χορού από τον Χορευτικό Όμιλο Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
Ξενάγηση επισκεπτών από προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης στους χώρους του Κέντρου Πληροφόρησης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εγκαινίων, θα προβάλλονται ταινίες ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης για την προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στην αίθουσα προβολών.

22:00: ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με λαμπρότητα και βαθιά συγκίνηση τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στου Παλούμπα και το Αγιονέρι Γορτυνίας. Διήμερες επετειακές εκδηλώσεις στη γη που...

Η ιστορική γη της Γορτυνίας υποδέχθηκε το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου 2026 δεκάδες πολίτες, επίσημους καλεσμένους και απόδημους Γορτύνιους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στου Παλούμπα και το Αγιονέρι για να τιμήσουν τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, σε μια σειρά εκδηλώσεων που συνδύασαν την ιστορική μνήμη με το όραμα για το μέλλον. Ο Δήμος Γορτυνίας, σε

Θρησκευτική εκδήλωση από την Αρκαδική Εκκλησιαστική Χορωδία

Στο κατανυκτικό κλίμα της προετοιμασίας για το Πάσχα, η Αρκαδική Εκκλησιαστική Χορωδία πραγματοποίησε θρησκευτική εκδήλωση την Κυριακή το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, με τίτλο «Ω γλυκύ μου έαρ». Η εκδήλωση άνοιξε με την εμπνευσμένη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφανίου, με θέμα «Τον νυμφώνα Σου βλέπω», όπου ανέλυσε τη βαθιά θεολογική σημασία των ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια η χορωδία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Γαργαλιώνη, απέδωσε ύμνους σε μια συγκινητική μουσική διαδρομή από τη Βαγιοφόρο έως τα Θεία Πάθη, προσφέροντας στο κοινό μια έντονη πνευματική εμπειρία.

Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2026: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στην Τρίπολη

Σε πασχαλινούς ρυθμούς μπαίνει η αγορά της Τρίπολης, με...

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας

Στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπεγράφη η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ