Το Μεθύδριο τιμά τον πολιούχο του θαυματουργό Άγιο Παντελεήμονα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Μεθύδριο, το χωριό που υδρεύει από τις αστείρευτες πηγές του χιλιάδες νοικοκυριά της εγγύς και ευρύτερης περιοχής, τιμά τον πολιούχο του θαυματουργό Άγιο Παντελεήμονα την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με το πέρας 15μηνων εργασιών αποκατάστασης των στατικών προβλημάτων του Ι. Ναού, (ανακηρυγμένου διατηρητέου μνημείου από το 2004).

Με τη βοήθεια τόσο της απελθούσας όσο και της σημερινής αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου, μια προσπάθεια δεκαετιών του Συνδέσμου Φιλοπροόδων Μεθυδρίου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, είχε αίσιο τέλος.

Εργασίες προϋπολογισμού δαπάνης 700.000 € με παρεμβάσεις τόσο στη θεμελίωση και  την τοιχοποιία όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, περατώθηκαν με επιτυχία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το  Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του χωριού μας, που οργανώνουμε κάθε  χρόνο την πανήγυρη, ιδιαίτερα φέτος, με την αποπεράτωση του έργου, επιθυμούμε να προσδώσουμε λαμπρότητα και επετειακό χαρακτήρα στη μνήμη του Αγίου μας και σας προσκαλούμε να προσέλθετε σε μια προσκυνηματική απόδοση τιμής στον θαυματουργό Άγιο αλλά και να αποθαυμάσετε το εκ βάθρων ανακαινισμένο ιερό τέμενος των προγόνων μας.

Με τιμή   Το Δ.Σ.

methydrio

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο