Δυο μέτρα και δύο σταθμά στην ενίσχυση καταναλωτών ΔΕΗ λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενίσχυση καταναλωτών ΔΕΗ λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από την λειτουργία λιγνιτικών μονάδων – ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Στο νομοσχέδιο «Ενεργειακές Κοινότητες και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στην Βουλή περιλαμβάνεται και η οικονομική ενίσχυση σε οικιακούς καταναλωτές λόγω επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα στην περιοχή τους.

Όπως πληροφορηθήκαμε στο νομοσχέδιο έχει συμπεριληφθεί από την Αρκαδία μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης, ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμπεριλαμβάνονται ολόκληροι οι Νομοί στην επικράτεια των οποίων λειτουργούν λιγνιτικές μονάδες, ορυχεία ή και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Θεωρούμε ότι αυτή η διάκριση είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πολλές κοινότητες του Δήμου Γορτυνίας έχουν συμπεριληφθεί στις περιοχές του Ε.Α.Π. ως επιβαρυνόμενες από την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού να ενεργοποιηθούν ώστε να μην αντιμετωπίζονται με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» οι Νομοί και οι περιοχές της χώρας που υφίστανται την ίδια περιβαλλοντική επιβάρυνση από την λιγνιτική δραστηριότητα.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΔΕΗ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο