Πελοπόννησος, Greece

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφανίου, στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης στην Τρίπολη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, κ. Μαρία Οικονομάκου, η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Κανέλα Καράμπελα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, κ. Σωτήριος Καμαρινόπουλος, και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Δήμητρα Παπούλια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα όπως:

Η προώθηση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Η δημιουργία υποστηρικτικών κοινωνικών δικτύων.
Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.
Επιπλέον, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία και τονίστηκε η ανάγκη συντονισμένων πρωτοβουλιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας Εκκλησίας και τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση κοινωνικών και υγειονομικών προκλήσεων. Από την πλευρά της Περιφέρειας, τονίστηκε η δέσμευση για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου και την προώθηση κοινών δράσεων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, με δέσμευση για την υλοποίηση πρωτοβουλιών που θα ωφελήσουν την τοπική κοινωνία και θα ενισχύσουν το πολύτιμο έργο της Εκκλησίας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026

https://www.youtube.com/live/szgapwCZQbY 20 Ιανουαρίου 2026 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 μ.μ.,...

Μια δυνατή αρχή για κάθε παιδί | Αυτοψία Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στον βρεφονηπιακό σταθμό Αγίου Γεωργίου Κορίνθου

Την πορεία σημαντικών έργων υποδομής είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά ο Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κορινθία, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο έργο «Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Γεωργίου Κορίνθου», προϋπολογισμού 1.230.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Πελοπόννησος». Το έργο που αναμένεται να

Ο Αγώνας Δρόμου Υγείας & Αλληλεγγύης επιστρέφει στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ανακοινώνει τη διοργάνωση του 2...

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Ήρωα Αντιπλοιάρχου Π.Ν Παναγιώτη Βλαχάκου

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σάς προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του Ήρωα Αντιπλοιάρχου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου, ο οποίος «έπεσε» στο καθήκον κατά την κρίση των Ιμίων την 31η Ιανουαρίου 1996....

ΔΗΜΟΦΙΛΗ