“Μια ζεστή καρδιά” στην Τρίπολη για τα προσφυγόπουλα

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:30π.μ., θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ζεστή Καρδιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:30π.μ., θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ζεστή Καρδιά».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τρεις δράσεις:

1. Μικρό Μαραθώνιο Πλεξίματος: Πλέξιμο σκούφων και κασκόλ, σε χαρούμενα σχέδια και χρώματα για τα προσφυγόπουλα. Ο στόχος θα είναι 30 είδη μέσα σε 4 ώρες, τα οποία θα συσκευαστούν το καθένα χωριστά, εν είδει δώρου και θα αποσταλούν στην Κω.

2. Συγκέντρωση υλικών καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά: Θα συγκεντρωθούν είδη όπως μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, παστέλ, χαρτόνια, κανσόν, κόλλες, πλαστελίνες, κλπ και θα αποσταλούν στην Κω.

3. String HEART Installation Project -Δημιουργία έργου τέχνης συμβολικού χαρακτήρα: Σε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου, θα τοποθετηθούν καρφάκια σε σχηματισμό καρδιάς, από όπου θα περαστεί κόκκινη κλωστή, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μεγάλη κόκκινη, μάλλινη, «ζεστή καρδιά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις άξονες:

1. Ποιοτική & ποσοτική έρευνα επικοινωνιακών, γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων,

2. Γλωσσική και πολιτισμική ένταξη και προσαρμογή προσφύγων μέσα από δράσεις άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και

3. Κοινωνική ευαισθητοποίηση, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ενδυνάμωση των προσφύγων.

Για περισσότερες πληροφορίες/συμμετοχές, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παράρτημα Τρίπολης, Δευτέρα ως Παρασκευή, 7:30 – 15:30, στο τηλ. 2710230263 ή στο email peloponnisos@eap.gr. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Παράρτημα Τρίπολης Πετροπούλειο Κληροδότημα Πλ. Πετρινού, Tρίπολη 22131 Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης & Στήριξης για τα Προσφυγόπουλα της Κω Project PRESS Πρωτοβουλία για την Εκπαίδευση & Υποστήριξη των Προσφύγων

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου της 21.6.2026

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 09.00 ώρα της 20.6. 202 6 έως 09.00 ώρα της 21.6 .202 6 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελή φθη ένα (1) άτομο για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα - Λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων Συνελήφθη, χθες (20.6.2026) το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους

Video | 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη | ΚΥΡΙΑΚΗ 21/06/2026

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026 10.00 – 10.30 Τρισάγιο στην εκκλησία Παναγία Ελοβίτισσα που έψελνε Βυζαντινούς ύμνους ο Μίκης. 10.30 - 11.00 Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας για τα 100 χρόνια του Φιντέλ Κάστρο, σε συνεργασία με το Centro Fidel Castro Ruz και την υποστήριξη του Studio New Star Art Cinema. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν με τη συμμετοχή του Πρέσβη της Κούβας Aramis Fuente Hernantez και του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΚΚΕ. 11.15 - 12.15 Συζήτηση, για τον Μίκη, την Κούβα και τη Λατινική Αμερική. Συμμετέχουν: Νίκος Γαλανός, πρώην Βουλευτής, Θέμης Γκιώνης, μέλος ΠΓ ΚΚΕ, Ζαχαρίας Ζούπης, πολιτικός αναλυτής, Κώστας Ήσυχος, πρώην αν. Υπουργός Εξωτερικών, Σοφία Καραγιαννοπούλου Γιατρός Πρόεδρος Κοινωνικής Παιδιατρικής Β. Ελλάδος, Μάκης Μπαλαούρας, πρώην Βουλευτής. Συντονίζει ο Θανάσης Πετράκος, Αντιπρόεδρος του Μουσείου Μ - Θ Ζάτουνας. 12.15 - 13.30 Μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Μεγαλόπολης, με τον μαέστρο Στάθη Αναγνώστου. Στη συνέχεια ο καθιερωμένος καφές στο Καφενείο του Μίκη με τραγούδι από όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλειάδος Τριπολιτών πραγματοποιήθηκε χθες, το απόγευμα στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στην πλατεία Άρεως, η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος επί τρεις μήνες υποβλήθηκε σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης. Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε

Video | 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη | ΣΑΒΒΑΤΟ 20/06/2026

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026 18.45 - 19.15 Έναρξη Φεστιβάλ - Χαιρετισμοί Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος, Επίτιμος Πρόεδρος του Μ - Θ Ζάτουνας Κώστας Γαβράς, Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Βλάσης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, Πρώην Επίτροπος Ε.Ε. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος ΔΣ Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος 19.15 - 19.30 Απόδοση τιμητικών διακρίσεων 19.30 - 20.30 Συζήτηση για τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου και Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχουν: Βάλια Βράκα, υπεύθυνη Μουσικού Αρχείου Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη», Γιώργος Γαβρίλης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σμαρώ Γεωργιάδου δημοσιογράφος, Αναστάσιος Γκίκας, μέλος τμήματος ιστορίας Κ.Ε ΚΚΕ, Κατερίνα Νοτοπούλου Βουλευτής, Γιώργος Σιακαντάρης κοινωνιολόγος - συγγραφέας. Συντονίζει ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δημοσιογράφος & Γεν. Γραμματέας του Μουσείου Μ - Θ Ζάτουνας. 20.30 - 20.30 Μεγάλο Μουσικό Αφιέρωμα στον Επιτάφιο. Συμμετέχουν η οικογένεια του Μίκη και φίλοι καλλιτέχνες του Μίκη και του Μουσείου. Τραγούδια του Μίκη από τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ και το CANTO GENERAL θα τραγουδήσουν η Καλλιόπη Βέττα, η Νάντια Καραγιάννη, ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης, η Μαργαρίτα και ο Γιώργος Θεοδωράκης με τους Πάνο Λίνο στο τραγούδι, Άλκη Κόλια στο πιάνο, Δημήτρη Παπαγγελίδη στην κιθάρα, Μαριλίζα Παπαδούρη-Παπαγγελίδη στο τσέλο και τον Catriel Stringaro στην κιθάρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ