Ξανάρχεται το «5ευρω» εισιτήριο στα νοσοκομεία; Το δίλημμα του υπ.Υγείας για άλλα μέτρα

Πλήρως επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το HealthReport.gr που έγραφε πως ο τροικανός Τζουζέπε Καρόνε ήταν έξαλλος με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία θεωρώντας πως πρόκειται για μονομερή ενέργεια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήρως επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το HealthReport.gr που έγραφε πως ο τροικανός Τζουζέπε Καρόνε ήταν έξαλλος με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία θεωρώντας πως πρόκειται για μονομερή ενέργεια. 

 

Παρά την προσπάθεια για διάψευση από την ηγεσία του υπουργείου υγείας, το 3ο μνημόνιο έρχεται και φαίνεται πως φέρνει μαζί του και το «5ευρω» εισιτήριο στα νοσοκομεία ή κάποιο αντίστοιχο μέτρο αφού οι τροϊκανοί δέχθηκαν έστω κάποια ισοδύναμα μέτρα.

Εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε στηρίξει πολλά στην επικοινωνιακή της στρατηγική στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, το οποίο να σημειωθεί ότι επιφέρει στα ταμεία κοντά στα 19 εκατ. ευρώ ετησίως.

Βέβαια τις τελευταίες ημέρες γίνονται προσπάθειες να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο για να μην επιβληθεί εκ νέου το εισιτήριο και …τρωθεί το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης.

Ανοικτό παραμένει ακόμη το ενδεχόμενο, όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, να επιβληθεί νέο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις παρότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από στελέχη του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε τα κονδύλια για τις διαγνωστικές εξετάσεις είναι ήδη περιορισμένα και αναμένεται να μειωθούν κι άλλο με την ανακοστολόγηση των εξετάσεων.
Αποτέλεσμα βέβαια είναι να πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους οι ασθενείς.

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πλευρό των παιδιών του Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ Τρίπολης η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το μήνυμα ότι η κοινωνική συνοχή, η συμπερίληψη και η έμπρακτη στήριξη των ατόμων με αναπηρία αποτελούν σταθερή προτεραιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έστειλαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Μαρία Οικονομάκου, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην καλοκαιρινή γιορτή του Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ του Δήμου Τρίπολης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Θερινό πρόγραμμα λειτουργίας για τα μουσεία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τους Θερινούς μήνες

Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις: Τι ισχύει για τις μειώσεις τιμών και τις προσφορές

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου, τα εμπορικά καταστήματα

Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές μουσικές βραδιές στο Κορακοβούνι

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας συνεχίζει τον κύκλο των καλοκαιρινών μουσικών βραδιών του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2026, προσφέροντας όμορφες στιγμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ