Απολαύστε τις αγαπημένες χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο σε μόλις 30 λεπτά χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση! Ένα χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια, ιδανικό για τις ημέρες που δε διαθέτετε πολύ χρόνο!
Συστατικά
Για τις μπριζόλες
1 κιλό μπριζόλες χοιρινές, λαιμού (χωρίς κόκαλο)
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες, κυδωνάτες, κατεψυγμένες
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
100 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
1 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
φύλλα ρίγανης
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις μπριζόλες
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις μπριζόλες, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και τα απλώνουμε καλά με τα χέρια μας.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και κάνουμε μασάζ στις μπριζόλες για να πάει παντού.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τις πατάτες
Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες, και τα ρίχνουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες πάνω στις πατάτες και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά.
Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να λιώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο στο ταψί.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και μοιράζουμε σε πιάτα.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα ρίγανης.
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο η ημερίδα με θέμα «Αρχαιολογικοί Θησαυροί της Δυτικής Κορινθίας», την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή και της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου στη Μάδαρα Αρχαίας Επιδαύρου, η επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ανθεκτικότητα και Ποικιλομορφία ως βασικά πλεονεκτήματα στην Ανάπτυξη Τουριστικών Προορισμών – Η Επίδαυρος ως Περίπτωση Μελέτης». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Αργολίδας, του Δήμου Επιδαύρου και του Κέντρου Αριστείας για τον
Melitzazz 2025 | «Τζουμπελού»: Η γιορτή της Τσακωνιάς επιστρέφει στο Λεωνίδιο 3 – 6 Ιουλίου Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιουνίου η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Melitzazz 2025, του ξεχωριστού φεστιβάλ του Λεωνιδίου που επιστρέφει φέτος από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου, με τίτλο «Τζουμπελού»
Υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστου Λαμπρόπουλου, συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή, λαμβάνοντας σειρά σημαντικών αποφάσεων που αφορούν έργα υποδομής, τεχνικές παρεμβάσεις, κοινωνική οργάνωση και πολιτιστικές δράσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Με γνώμονα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων: