Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι απόλυτοι κουραμπιέδες που θα φτιάχνετε κάθε Χριστούγεννα! (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εκδοχή του Άκη για το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε! Δημιουργήστε ένα beurre noisette και δώστε στους κουραμπιέδες ένα υπέροχο άρωμα φουντουκιού! Οι απόλυτοι κουραμπιέδες που θα φτιάχνετε κάθε Χριστούγεννα!

Συστατικά

200 γρ. αμύγδαλα, ωμά με φλούδα
400 γρ. βούτυρο, ανάλατο
90 γρ. άχνη ζάχαρη
20 γρ. κονιάκ
βανιλίνη
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ανθόνερο
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
¼ κ.γ. αλάτι
 
Για το πασπάλισμα
 
300 γρ. άχνη ζάχαρη
1-2 κ.σ. ανθόνερο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Ρίχνουμε σε ένα ταψί τα αμύγδαλα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
  5. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 6 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να αφρίζει.
  6. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ.
  7. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά το βούτυρο.
  8. Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ.
  9. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  10. Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή και χτυπάμε για ακόμα 6-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα και να μοιάζει με σαντιγί. 
  11. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα με ένα μαχαίρι και τα μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
  12. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ, το ανθόνερο, το αλεύρι και το αλάτι, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  13. Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. 
  14. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  15. Πλάθουμε με τη ζύμη 40-45 μπαλάκια των 30 γρ. και τα μεταφέρουμε στο ταψί. (Θα ψήσουμε σε 3-4 δόσεις άρα βάζουμε περίπου 10-15 κουραμπιέδες σε κάθε δόση.)
  16. Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
  17. Μεταφέρουμε το πρώτο ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 23-25 λεπτά.
  18. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους κουραμπιέδες.
  19. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  20. Ψεκάζουμε τους κουραμπιέδες με το ανθόνερο, τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  21. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι αλλάζει στο 112 – Βιντεοκλήση, silent button, κλήσεις χωρίς κάλυψη δικτύου κινητής

Μία σειρά κρίσιμων νέων λειτουργιών αποκτά το νέας γενιάς 112,...

Δημήτρης Πτωχός: «Αξιοποιούμε το παλαιό σιδηροδρομικό δίκτυο της Κορίνθου και δημιουργούμε χώρους πρασίνου και αναψυχής»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και ο Δήμος Κορινθίων υπέγραψαν στις 22 Ιανουαρίου 2025 την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση και αξιοποίηση των τμημάτων του παλαιού σιδηροδρομικού δικτύου Κορίνθου». Η σύμβαση αφορά τη μετατροπή των εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο πρασίνου, αναψυχής και βιώσιμης μετακίνησης. Αντικείμενο του

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Στην ανάκληση κατεψυγμένου παρασκευάσματος κοτόπουλου, λόγω παρουσίας σαλμονέλας προχωρά...

Επανεμφάνιση του λύκου στην Πελοπόννησο-Συνεδρίαση για μέτρα διαχείρισης και προστασίας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Γκουντούφα, Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υ.Π.ΕΝ., με θέμα τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών προσέγγισης άγριας πανίδας, όπως η αρκούδα, σε κατοικημένες περιοχές. Στη συνεδρίαση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ