Αν αγαπάτε τα σουφλέ ζυμαρικών τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το σουφλέ με πένες, κοτόπουλο, λαχανικά και μπεσαμέλ. Το απόλυτο φαγητό που δεν χορταίνεις ποτέ!
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
- 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. λευκό κρασί
- 250 γρ. νερό
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ. πένες
Για την μπεσαμέλ
- 50 γρ. σπορέλαιο
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 700 γρ. γάλα πλήρες
- 150 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 2 αυγά
- βούτυρο, για το άλειμμα του σκεύους
- 30 γρ. τριμμένη φρυγανιά, + έξτρα για το σκεύος
- 150 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κοτόπουλο
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
- Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στο τηγάνι χωρίς να ανακατέψουμε.
- Σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και ανακατεύουμε μια φορά ανακινώντας το τηγάνι.
- Κόβουμε σε ένα δεύτερο ξύλο κοπής τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι χωρίς να ανακατέψουμε.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη ρίχνουμε στο τηγάνι χωρίς να ανακατέψουμε.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, περιμένουμε 3-4 λεπτά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το κρασί και το νερό, και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Για τα ζυμαρικά
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αλάτι, και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με μια τρυπητή κουτάλα στο μπολ με το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να τραβήξουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα από το κοτόπουλο.
Για την μπεσαμέλ
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα προσέχοντας να απορροφηθεί η πρώτη δόση για να ρίξουμε την επόμενη. Ρίχνουμε συνολικά 4-5 δόσεις.
- Ρίχνουμε σε 3 δόσεις τα 100 γρ. από το τυρί και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα ζυμαρικά με το κοτόπουλο και το υπόλοιπο τυρί, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×32 εκ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και το απλώνουμε ώστε να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και τη φρυγανιά, μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο, και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στην πάνω σχάρα.
- Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!!
Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com